Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ - Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα.

Από νωρίς το πρωί έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες της Γαλλίας, Ιταλίας και Βρετανίας γεγονός που δείχνει ότι οι αρχές όχι μόνο φοβούνται ότι θα ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια τις επόμενες ημέρες, αλλά ότι μπορεί να υπάρξει και τρομοκρατικό χτύπημα.Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) κάνουν λόγο πως ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή τις τελευταίες μέρες εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθώς σύμφωνα με λόγια αξιωματικού:



«Το «κλίμα» είναι «εκρηκτικό», ενώ πληροφορίες αναφέρουν για έντονη κινητικότητα στον χώρο των αντιεξουσιαστών. Μάλιστα υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει και κάτι ακόμη πιο σοβαρό, όπως τρομοκρατική επίθεση. Άλλωστε τους τελευταίους μήνες υπάρχει ηρεμία που μπορεί να είναι αποτέλεσμα των τελευταίων συλλήψεων από την αντιτρομοκρατική, αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι κάτι ετοιμάζεται…»

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από το βράδυ της Πέμπτης (12/11) έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι επόμενες ημέρες μάλιστα «μυρίζουν» μπαρούτι αφού εκτός από τη «17η Νοέμβρη», στις 4 Δεκεμβρίου επισκέπτεται τη χώρα μας ο υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Τζον Κέρι, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κι όλα αυτά ενώ έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, αλλά και οι απειλές του Νίκου Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβρη».

Ο φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε κείμενο που έστειλε από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον κρατούμενο για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» Παναγιώτη Αργυρού και ανέβηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών, απειλεί με επιθέσεις σε καταστήματα, ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών, εμπρησμούς τραπεζών και αστυνομικών τμημάτων, καθώς και καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Πέρα όμως από το τι σχεδιάζουν οι κουκουλοφόροι και οι τρομοκράτες, βασικό ερώτημα είναι εάν θα αντιδράσουν αποτελεσματικά και με ψυχραιμία οι αστυνομικοί σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Οι ανησυχίες υπάρχουν λόγω και του πρόσφατου περιστατικού με τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου που έγινε μπροστά σε τουλάχιστον μία διμοιρία των ΜΑΤ, που έπαιζε τον ρόλο του θεατή, αφού υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση, χωρίς να κάνει ούτε μία σύλληψη, αλλά και επειδή η ομάδα ΔΕΛΤΑ πλέον δεν υπάρχει στον σχεδιασμό των μέτρων.

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας πάντως ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα των ΜΑΤ έδωσε το «στίγμα» του στο τι θέλει να κάνουν οι αστυνομικοί κάνοντας λόγο για τη δημιουργία ήπιου κλίματος, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ΜΑΤ:

«Όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, έτσι ώστε να περάσει, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός που διαδηλώνει για συγκεκριμένους λόγους -που θα μπορούσαμε να διαδηλώνουμε κι εμείς- να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας: που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων, γιατί το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά.

Όχι προκλήσεις, όχι προσβολές. Και ένα άλλο στοιχείο. Δεν είμαστε εμείς, δεν είσαστε εσείς ίδιοι με τον παραβάτη, δηλαδή ο παραβάτης, αυτός που παραβαίνει τον νόμο, μπορεί να κάνει ενέργειες, μπορεί να πετάει πέτρες, μπορεί να πετάει μολότοφ, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει, εμείς δεν είμαστε ίδιοι να του πετάξουμε κι εμείς μολότοφ, να του πετάξουμε κι εμείς πέτρες. Εμείς είμαστε εκφραστές του νόμου και της τάξης».

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: