Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σεισμολόγοι προειδοποιούν: Έρχεται νέος μεγάλος σεισμός τον Νοέμβριο

Ο γνωστός ερευνητής σεισμολόγος Ηλίας Τσιάπας μιλώντας αποκλειστικά στο Crashonline για τον σεισμό στη Λευκάδα αποκάλυψε πως αναμένεται να έρθει και άλλη σεισμική δόνηση.Και μάλιστα προσδιόρισε το μέγεθος αλλά και την ημέρα που θα χτυπήσει και πάλι ο εγκέλαδος στην χώρα μας.Ειδικότερα και όπως είπε χαρακτηριστικά εάν δεν υπάρξει αύριο ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία τότε αναμένουμε και νέο σεισμό της κλίμακας 5,4 ρίχτερ στις 22 Νοεμβρίου.



Ο Ηλίας Τσιάπας είχε προβλέψει και μάλιστα το είχε δημοσιεύσει από τις 13 Σεπτεμβρίου ότι θα γινόταν όπως και συνέβη η σημερινή σεισμική δόνηση η οποία ταρακούνησε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για το πως είχε καταλήξει σε αυτή την εκτίμηση-πρόβλεψη και για το τι μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια, ο Ηλίας Τσιάπας μιλώντας στο Crashonline τόνισε:

«Η αφετηρία της σημερινής σεισμικής δόνησης όπως άλλωστε το είχα προβλέψει από τις 13 Σεπτεμβρίου ήρθε από τις 5 Νοεμβρίου με τον σεισμό 6,6 ρίχτερ που είχε γίνει στον κόλπο της Καλιφόρνιας. Σε συνδυασμό με την ηφαιστειακή δραστηριότητα της 1ης Νοεμβρίου στην Ιταλία είχα τονίσει ότι άνοιξε ο δρόμος για την σεισμική δόνηση στην Ελλάδα, που ήρθε με απόλυτη ακρίβεια όπως είχα προβλέψει σήμερα στην χώρα μας, στην περιοχή της Λευκάδας.

Εκτιμώ ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός. Εάν όμως δεν έχουμε ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία, τότε στις 22 Νοεμβρίου θα έχουμε κι άλλη σεισμική δόνηση στην χώρα μας, μεγέθους 5,4 της κλίμακας ρίχτερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: