Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλες ζημιές από το σεισμό στη Λευκάδα

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι της Βασιλικής, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, το μισό λιμάνι έχει βυθιστεί. Επίσης, ο δρόμος προς Εγκρεμνούς κυριολεκτικά έχει εξαφανιστεί από τεράστια κατολίσθηση. Σε άλλο σημείο του νησιού έπεσε μια κολώνα της ΔΕΗ πάνω σε μια γυναίκα και την τραυμάτισε. Επίσης υπάρχει πτώση βράχων σε ορεινό σημείο του νησιού.



Σύμφωνα με αξιωματικούς του κέντρου επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Πάτρα, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τις κατά τόπους υπηρεσίες πυροσβεστικής, αλλά μέχρι τις 10 το πρωί δεν είχαν γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας, ειδικά στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στη Λευκάδα. Το μόνο περιστατικό που έχει αναφερθεί, είναι η μερική κατάρρευση ενός ακατοίκητου σπιτιού στο Μεσολόγγι, χωρίς όμως να προκληθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 -6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και όπως τόνισε θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί. Σημείωσε, πάντως, ότι οι κάτοικοι της Λευκάδας και των νησιών του Ιονίου, ξέρουν να προστατευθούν από σεισμούς. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Καλαμάτα έως τα Γιάννενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: