Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έκρηξη βόμβας στον ΣΕΒ – “Έχουν” δυο άτομα από περιγραφές μαρτύρων- “Προσοχή δεν είναι φάρσα” είπε ο τρομοκράτης


Η εικόνα από την είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ με την πόρτα αλλά και τμήμα του τοίχου του κτηρίου να έχουν γκρεμιστεί, αλλά και τις ζημιές στα κτήρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μαρτυρά ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να κάνουν ένα εντυπωσιακό χτύπημα.Η ΕΛ.ΑΣ. Και η αντιτρομοκρατική τέθηκαν σε συναγερμό όταν λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα ένας άγνωστος έκανε διαδοχικά τηλεφωνήματα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Εφημερίδα των Συντακτών». “Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Προσοχή δεν είναι φάρσα” είπε ο τρομοκράτης.


Αμέσως οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται σε 24ωρη βάση στο Σύνταγμα κινητοποιήθηκαν. Ο δρόμος αποκλείστηκε και ακολούθησε η εκκένωση των κτηρίων. Αμέσως εντοπίστηκε κοντά στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ ένα σακίδιο το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Στις 03:35 έγινε η ισχυρότατη έκρηξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για μισή ακόμη ώρα οι αστυνομικοί δεν πλησίαζαν στο σημείο υπό τον φόβο ύπαρξης και δεύτερου μηχανισμού.

Αμέσως μετά και ενώ όλοι οι γύρω δρόμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι οι ειδικοί της αντιτρομοκρατικής άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία από το σημείο της έκρηξης, ενώ άρχισαν να αναζητούν και μάρτυρες που πιθανότατα είδαν κάτι.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr υπάρχει στη διάθεση της αντιτρομοκρατικής μαρτυρία εργαζόμενου στη φύλαξη γνωστού καταστήματος στην περιοχή ο οποίος είδε δύο άνδρες να κινούνται ύποπτα στην οδό Ξενοφώντος λίγη ώρα πριν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: