Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός λειτουργίας οι αξονικοί τομογράφοι σε Άρτα και Πρέβεζα

Κυβερνητικό στέλεχος που αποκομίζει οικονομικά οφέλη στην πλάτη της πολύπαθης δημόσιας υγείας καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, ο αξονικός τομογράφος για μεγάλο χρονικό διαστήματα είναι εκτός λειτουργίας από τις 10 Οκτωβρίου 2015 έως σήμερα. Οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται για αντικατάστασή του, χωρίς να εισακούονται οι διαμαρτυρίες τους ενώ το νοσοκομείο δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο. 



Ανάλογες είναι οι συνθήκες και στο νοσοκομείο της Άρτας που επίσης δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο ενώ ο αξονικός τομογράφος είναι πεπαλαιωμένος  (μοντέλο 1998) και τακτικά είναι εκτός λειτουργίας. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Άρτας θέτει επιτακτικά το ζήτημα αντικατάστασης του αξονικού  και προμήθειας μαγνητικού τομογράφου, χωρίς όμως αποτελέσματα ενώ στις αρχές του 2014 η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας υπέβαλε αίτημα στην Περιφέρεια της Ηπείρου, για προμήθεια αξονικού τομογράφου με Κοινοτικά Κονδύλια. Το αίτημα όμως απερρίφθη από την Περιφέρεια. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, όλη την περίοδο που οι αξονικοί τομογράφοι των δύο νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας, οι κάτοικοι των δύο νομών εξυπηρετούνται από ένα και μοναδικό ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Άρτας, ιδιοκτησίας κυβερνητικού προβεβλημένου στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ το σύνολο των μαγνητικών τομογραφιών των κατοίκων, πραγματοποιούνται σε δύο ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα που λειτουργούν και το ένα εκ των δυο ανήκει στην ιδιοκτησία του ίδιου κυβερνητικού στελέχους. Στα εν λόγω Ιδιωτικά Ακτινοδιαγνωστικά Κέντρα πραγματοποιούνται, όχι μόνο οι τομογραφίες που εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και όλες οι υπόλοιπες που πληρώνονται από τις τσέπες  των πολιτών.

Όπως διερωτούνται οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων στην ανακοίνωσή τους, είναι συμβατή η επιχειρηματική δράση με την κυβερνητική θέση; Γιατί το κυβερνητικό μέλος δεν αγωνίζεται να προμηθευτούν τα νοσοκομεία της περιοχής με ένα νέο αξονικό και μαγνητικό τομογράφο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: