Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Χαμόγελα, ευχές και δώρα στα προσφυγόπουλα


Το μήνυμα της ΕΡΤ «η ΕΡΤ στηρίζει τον άνθρωπο» κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ευχάριστη ήταν η έκπληξη για την ΕΡΑ Ιωαννίνων –και τους συνδιοργανωτές εργαστήρι δραματοθεραπείας «Ανοιχτό Παράθυρο» και βιβλιοπωλείο «Οσελότος»- το περασμένο Σάββατο και με αφορμή το κάλεσμα να συγκεντρωθούν παιχνίδια, μαρκαδόροι και μπλοκάκια για τα προσφυγόπουλα. 

Τα χαμόγελα και οι ευχές των παιδιών ήταν η πιο αισιόδοξη νότα σ’ αυτή την πρωτοβουλία, ενώ οι χώροι του ραδιοσταθμού γέμισαν με χρώματα, ζωγραφιές, παιδικές φωνές, ευχές και δώρα. Τα πολλά δώρα των παιδιών και όλων των πολιτών που συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτή την πρωτοβουλία θα σταλούν στα προσφυγόπουλα στην Ειδομένη. Στόχος των διοργανωτών είναι κάθε παιδί να φεύγει από την Ελλάδα με ένα δωράκι και ένα χαμόγελο, όπως αυτό που τα Γιαννιωτόπουλα χάρισαν με τις ευχές και τις ζωγραφιές τους. Παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, γονείς, εκπαιδευτικοί και αρκετοί εργαζόμενοι άφησαν τα δώρα στους χώρους της ΕΡΑ, αποδεικνύοντας ότι η τοπική κοινωνία νοιάζεται έμπρακτα για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν κατατρεγμένοι στη χώρα μας. 

Εντυπωσιακά ήταν τα μηνύματα που μέσω των συχνοτήτων της τοπικής ΕΡΑ έστειλαν τα 50 περίπου παιδιά στα προσφυγόπουλα, τα οποία μεταδόθηκαν σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή. «Να σταματήσει ο πόλεμος παντού», «να βρουν ένα ζεστό σπίτι», «να ζήσουν ήρεμα όπως εμείς», «να χαμογελάνε σε όλη τους τη ζωή», «να μην τους συμπεριφέρονται σα να είναι τουρίστες», «να έχουν το κεφάλι ψηλά», «να μη χάνουν το χαμόγελό τους στα δύσκολα», ήταν οι ευχές. 

Η ΕΡΤ αφουγκράζεται την κοινωνία και της δίνει χρόνο μέσω των συχνοτήτων της. Επίσης, ευχαριστεί όλους όσοι συνέδραμαν την πρωτοβουλία για τα προσφυγόπουλα. Η αγκαλιά της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Ιωαννίνων είναι εφάμιλλη της ζεστασιάς, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που η κοινωνία εκπέμπει απλόχερα σε κάθε ευκαιρία.

Τέλος, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να φέρουν τα δώρα τους στην ΕΡΑ Ιωαννίνων καθημερινά και μέχρι και την Πέμπτη, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: