Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Οι Ελληνικές πόλεις που θα επηρεαστούν από το Ελ Νίνιο


Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι νεότερες προβλέψεις της γνωστής Ελληνικής ιστοσελίδας πρόβλεψης καιρού Greek-Weather.Org που αφορούν το φαινόμενο Ελ Νίνιο αλλά και το ποιες Ελληνικές πόλεις ενδέχεται να χτυπήσει μέσα στον επόμενο μήνα!! Πιο συγκεκριμένα, το Greek-Weather.Org προειδοποιεί για αιφνίδια αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αρχικά με βροχές και καταιγίδες αλλά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Μετέπειτα και ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του Δεκεμβρίου η γνωστή ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού, προβλέπει περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σε όλη την Ελλάδα με ενίσχυση των βοριάδων, πολλές βροχές αλλά και πυκνά χιόνια πιθανότατα και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας χώρας μας.


Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν τα προγνωστικά στοιχεία του Greek-Weather.Org για το που ακριβώς και σε ποιες πόλεις θα χτυπήσει το ακραίο καιρικό φαινόμενα Ελ Νίνιο. Η ιστοσελίδα προβλέπει πως οι υποψήφιες πόλεις που θα χτυπηθούν από το φαινόμενα θα ανήκουν στη βόρεια, κεντρική και δυτική Ελλάδα, ενώ μέσα σε αυτές τις πόλεις συγκαταλέγονται πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Φλώρινα, τα Ιωάννινα, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Αθήνα, η Λάρισα, ο Βόλος, η Τρίπολη, η Πάτρα και πόλεις όπως προαναφέραμε της βόρειας, κεντρικής και δυτικής χώρας.

Αναμένουμε λοιπόν τα πιο νέα και σίγουρα προγνωστικά στοιχεία από το Greek-Weather.Org για αυτή την ξαφνική και σημαντική αλλαγή του καιρού που θα έχουμε στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα σε όλη την Ευρώπη, μετά τις 20 Νοεμβρίου και κυρίως το τελευταίο δεκαήμερο αυτού του μήνα. Τέλος η γνωστή ιστοσελίδα αναφέρει προς τους χιλιάδες αναγνώστες της πως είναι πιθανή πρόβλεψη και πως είναι η μοναδική πρόβλεψη καιρού σε όλη την Ελλάδα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και πως ενδέχεται να αλλάξει εφόσον νεότερα προγνωστικά στοιχεία διαφοροποιηθούν. Επίσης δεν αναφέρει ψευδείς πληροφορίες αλλά κάνει τη δική της εκτίμηση-πρόβλεψη η οποία έχει θετική ανταπόκριση από όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας και επίσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: