Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Κύριε Κατρούγκαλε μήπως θα πρέπει να θυμηθείτε τι υποστηρίζατε πριν τις εκλογές;


Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος , ο άνθρωπος που μέχρι πριν τις εκλογές έδινε αγώνα για να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους οι συνταξιούχοι, είναι έτοιμος να προτείνει τώρα στην  τρόικα μειώσεις στις συντάξεις.Σαν νούμερο, σαν ποσοστό το 6% δεν δείχνει μεγάλο. Οι μειώσεις έως 6% στις επικουρικές συντάξεις από το 2016 θα είναι μαχαιριά σ αυτούς που δεν έχουν να αγοράσουν τα βασικά αγαθά.Να είχαμε και σύστημα υγείας και να μην πλήρωναν τα φάρμακά τους θα ήταν κάτι. Όμως οι συνταξιούχοι που χρειάζονται φάρμακα τις περισσότερες φορές τα πληρώνουν από την  τσέπη τους αφού τα ταμεία τους δεν τα δικαιολογούν.


Χωρίς τελειωμό είναι οι αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις, αφού αν πάρει σάρκα και οστά το σχέδιο Κατρούγκαλου θα έχουμε την δεύτερη μέσα σε 3 μήνες μείωση στις επικουρικές.

Σύμφωνα με το Capital ο υπουργός Εργασίας θα παρουσιάσει εως τις 17 Νοεμβρίου στους δανειστές ένα συνολικό πακέτο προτάσεων που θα ξεπερνούν τα 750 εκατομμύρια ευρώ, και μέσα σε αυτό θα βρίσκεται η νέα μεσοσταθμική μείωση εως 6% στις επικουρικές συντάξεις.

Και όλα αυτά ενώ παραμένει στο τραπέζι η αύξηση των εργοδοτικών και ακόμα και των εργατικών εισφορών κατά 1%, που θα υλοποιηθεί αν υπάρξει διαφωνία με την τρόικα για ισοδύναμο μέτρο στην ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις.

Κύριε Κατρούγκαλε μήπως θα πρέπει να θυμηθείτε τι υποστηρίζατε πριν τις εκλογές;

Πηγή: http://now24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: