Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΝΔ - Οργή στη ΝΔ για το φιάσκο


Σε ομόφωνη απόφαση αναβολής της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Η απόφαση της αναβολής ελήφθη μετά τα ανυπέρβλητα, όπως αποδείχθηκε, προβλήματα με το online σύστημα της καταγραφής των ψηφοφόρων καθώς το σύστημα δεν λειτούργησε ούτε στιγμή σε κανένα από τα 833 εκλογικά κέντρα.Όσοι ψηφοφόροι προσήλθαν να ψηφίσουν από τις 7 το πρωί οπότε και θα ξεκινούσε επίσημα η διαδικασία αποχωρούσαν αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη. 


Όσο για το σενάριο να ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα φαίνεται ότι τελικά δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος με αποτέλεσμα η ΚΕΦΕ να αποφασίσει την αναβολή των εκλογών.

Στη λίτη ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή επιρρίπτει τις ευθύνες για την αναβολή των εκλογών στην εταιρεία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Τα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί από το Σάββατο όταν σύμφωνα με πληροφορίες για πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη σημερινή διαδικασία δεν υπήρχαν φορτιστές ενώ περαιτέρω πρόβλημα δημιούργησε η σειρά αντικρουόμενων οδηγιών που εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Χαρακτηριστικά προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξάλλου τα όσα αναφέρει σε επιστολή, την οποία έστειλε την Κυριακή προς το προεδρείο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, το μέλος της ΚΕΦΕ και διευθυντής Διαγραμματειακού της Ν.Δ κ. Αλέκος Κόκκαλης. 

Όπως κατήγγειλε ο κ. Κόκκαλης, «λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της εσωκομματικής διαδικασίας, υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα και ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες». Παράλληλα το μέλος της ΚΕΦΕ, δείχνοντας ως κύριο υπεύθυνο της κατάστασης τον Γραμματέα της Ν.Δ και πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, επισημαίνει επίσης ότι τα πρακτικά των συναντήσεων της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, «δεν έχουν έρθει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις για υπογραφή».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: