Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σεισμός στην Λευκάδα: Τσουνάμι στην Ιταλία και νέες εικόνες καταστροφής από τα 6,1 Ρίχτερ


Μικρό τσουνάμι 20 εκατοστών προκάλεσε στη Νότια Ιταλία ο χθεσινός σεισμός στη Λευκαδα. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στα social media ο Άκης Τσελέντης: "Ο σεισμός προκαλεσε μικρο τσουνάμι 20cm στην Ν. Ιταλία στη περιοχή Crotone. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν εχει τη δυνατότητα να προκαλεσει ισχυρά τσουνάμι. Ελπιζω αυτη τη φορά η πολιτεία να βρεθεί δίπλα στους πολίτες και να μη προβεί σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ενώ παράλληλα οι γνωστοί περιφερόμενοι μετα απο καθε σεισμό "ειδικοί" να βλέπουν πεδία οικονομικής εκμετάλλευσης οπως στη περίπτωση των σεισμών της Κεφαλλονιάς''.


Ο καθηγητής δεν κρύβει την οργή του για τον τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ομάδα του η οποία κάνει έρευνες στην Κεφαλονιά μετά τους πρόσφατους σεισμούς στο νησί. ''Βάλαμε επιπλέον οργανα τα οποία δυστυχώς σταμάτησαν πριν 4 μήνες οταν μας απέλυσαν 14 άτομα και όλους (5) τεχνικούς μας. Παρα τις εκκλήσεις μας και τα επίσημα έγγραφα προς την πολιτεία αγνοήθηκα εντελώς με αποκορύφωμα ένας υφυπουργός να με κατηγορήσει οτι φωνάζω για να παρω κονδύλια... Φαίνεται προτιμούν τις μετα το σεισμό "νεκροψίες" των κτηρίων παρά την έγκαιρη ενημέρωση, προφύλαξη και λήψη μέτρων ελαχιστοποίησης των αναμενόμενων επιπτώσεων''.


Όλα αυτά την ώρα που η Λευκάδα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους. 10 οικογένειες πέρασαν τη νύχτα μακριά από τα σπίτια τους, που κρίθηκαν ακατάλληλα, ενώ το πρώτο φως της ημέρας έδειξε και πάλι τις εικόνες καταστροφής, αλλά και σπίτια όπως αυτό της επόμενης φωτογραφίας, που κρέμονται στον αέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: