Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Βόμβα στον ΣΕΒ! Σείστηκε όλη η Αθήνα από την ισχυρή έκρηξη στις 03.35

Βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 03.35, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα.Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα γραφεία και σε παρακείμενα κτίρια.Δεν υπήρξαν θύματα αφού οι δράστες είχαν φροντίσει να ενημερώσουν για την ενέργειά τους με προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και την Εφημερίδα των Συντακτών.



Ωστόσο, κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ υπάρχει ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε κόσμος και το οποίο έχει υποστεί ζημιές, και το ρίσκο για ανθρώπινα θύματα ήταν μεγάλο.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 02.55 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είπε ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε, δεν είναι φάρσα».

Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Περιπολικά μετέβησαν στην περιοχή και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους ενώ έφτασαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Στην ώρα που είχε ανακοινωθεί, η βόμβα εξερράγη. Αυτό δείχνει ότι στον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος μάλλον είχε τοποθετηθεί στην είσοδο των γραφείων, υπήρχε ρολόι και είχε προγραμματιστεί να πυροδοτηθεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν αναφέρθηκε το όνομα οργάνωσης και, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Η έρευνα για την ταυτότητα των δραστών και τον εντοπισμό τους έχει ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: