Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ πραγματοποίησαν σήμερα, τα ταξικά σωματεία, όπως είχε αναγγείλει η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. Ήταν μια πρώτη απάντηση στην επίθεση που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση, η Ε.Ε., τα μονοπώλια μέσα από το 3ο μνημόνιο, σε ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση.Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει μέσα στον Οκτώβρη το νέο ασφαλιστικό με το οποίο μεταξύ άλλων :



-Αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
-Μειώνει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις
-Φέρνει ακόμα ένα χτύπημα στις παροχές υγείας – πρόνοιας
-Ενισχύει την ιδιωτική ασφάλιση
Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες. Αφορά τους ΕΒΕ, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Πλήττει βάναυσα τις γυναίκες.

Κανένας να μην ξεγελαστεί από το διαχωρισμό των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων. Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη τους τακτική απέναντι στο λαό.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν τη πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά. Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/10 στις 6:30μ.μ. στο Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: