Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ιερώνυμος: Ο Μανώλης Γλέζος μου ζήτησε να αναλάβω την κηδεία του

Η συνάντηση που είχε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος με τον αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο στάθηκε η αφορμή για μία ανέλπιστη αποκάλυψη από τον Ιερώνυμο.Κατα΄τη διάρκεια εκδήλωσης στη Ναύπακτο, όπου βρέθηκε για να ευχηθεί στον εορτάζονται μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ο Μανώλης Γλέζος, όχι μόνο του αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μην συμβεί κάτι διαφορετικό. 



Ο διάλογος, όπως τον μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, είναι χαρακτηριστικός.

«Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα», φέρεται να είπε σύμφωνα με το orthodoxia.info στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο, του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των πατέρων.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου, σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε την συνάντηση «αποκαλυπτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: