Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοβουλία του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα ενάντια στη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Χαράλαμπο Θ. Κυραϊλίδη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής Γιάννη Βαφειαδάκη είχε ο υποψήφιος για την προεδρία Απόστολος Τζιτζικώστας.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν  η καταστροφική πολιτική από τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα την ερχόμενη Δευτέρα στη ΝΔ, ώστε με τη σειρά του το κόμμα να την καταθέσει ως τροπολογία στη Βουλή, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αποσύρει την πολιτική της υπερφορολόγησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης.



Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις διαμαρτυρίες τους για την επιβολή φόρου στην ιδιωτική εκπαίδευση στον κ. Τζιτζικώστα και χαρακτήρισαν θετική την πρωτοβουλία του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της φορολόγησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια είναι καταστροφική και πρέπει άμεσα να αλλάξει. Εμείς τη Δευτέρα θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία θα ζητήσουμε από τη Νέα Δημοκρατία να την καταθέσει και ως τροπολογία στη Βουλή.
Δεν είναι δυνατόν να φορολογείται η μέση ελληνική οικογένεια και μάλιστα όχι μόνο για ιδιωτικά σχολεία, αλλά και για φροντιστήρια, σε ένα καθεστώς εκπαίδευσης, που νοσεί έτσι κι αλλιώς. Εμείς θέλουμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά να υλοποιήσει τη δέσμευσή του. Να αποσύρει αυτή την παράλογη πολιτική γύρω από την υπερφορολόγηση της εκπαίδευσης».

Από την πλευρά του ο κ. Βαφειαδάκης τόνισε: «Θεωρούμε ότι η πρόταση που έγινε από τον κ. Τζιτζικώστα για τροπολογία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να υπερψηφιστεί από όλα τα κόμματα, καθώς κινείται στη θετική κατεύθυνση».

Ο κ. Κυραϊλίδης μάλιστα υπογράμμισε ότι «με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν τα ιδεολογικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν κάθε ιδεοληψία αυτής της κυβέρνησης. Η επιβολή ΦΠΑ στην Παιδεία είναι ένα ιδεολογικό πρόβλημα που διακατέχει μόνο όσους το πρότειναν και όσους είναι διατεθειμένοι να το εφαρμόσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: