Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Πέφτουν συνεχώς οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

Αν αναζητάτε φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, σας έχουμε καλά νέα: Σύμφωνα με έρευνα της Global Business Travel Association (GBTA), η συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές του πετρελαίου οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων.Όμως, υπάρχουν και κακά νέα. Ενώ το μέσο κόστος μιας εγχώριας πτήσης στις ΗΠΑ αναμένεται να πέσει στα 379 δολάρια φέτος, σε σχέση με τα 392 δολάρια το 2014, ο ταξιδιώτης θα πληρώσει σχεδόν τα ίδια για να πετάξει.Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή, σύμφωνα με την έρευνα της GBTA, τα οφέλη από τη μειωμένη τιμή του ναύλου αντισταθμίζονται από την αύξηση των διαφόρων τελών.



«Ο μέσος επιχειρηματικός ταξιδιώτης θα παρατηρήσει μια συνεχή αύξηση τελών για διάφορες παράπλευρες υπηρεσίες» εξηγεί ο Τζόζεφ Μπέιτς, αντιπρόεδρος ερευνών της GBTA.

Με άλλα λόγια, οι μειώσεις των ναύλων δεν αντικατοπτρίζονται στις τελικές τιμές των εισιτηρίων.

Η έρευνα προβλέπει ότι η δαπάνη για επιχειρηματικά ταξίδια στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 3,1% το 2015 και κατά 3,7% του χρόνου. Αυτές οι προβλέψεις είναι αναθεωρημένες προς τα κάτω σε σχέση με τις αντίστοιχες του Ιουνίου, που αναφέρονταν σε αύξηση 4,9% και 5,4% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα.

Ένα παράδειγμα αυξημένων τελών είναι τα τέλη κράτησης και ακύρωσης. Ενώ το 2010 οι επιβάτες πλήρωσαν συνολικά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια γι’ αυτή την κατηγορία τελών, το 2014 το ποσό αυτό ανήλθε στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άλλα τέλη που έχουν προστεθεί ή αυξηθεί είναι το τέλος προτεραιότητας στην επιβίβαση και το τέλος αύξησης του χώρου για τα πόδια στην οικονομική θέση.

Συνολικά, τα τέλη των αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ άγγιξαν τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, αυξημένα κατά 21% σε σχέση με το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: