Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Χαμηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες στα Ιωάννινα


Καλό γενικά καιρό, με αρκετό όμως κρύο τις πρωινές ώρες, αναμένουμε τη νέα εβδομάδα στην Ήπειρο. Τη Δευτέρα (26/10) και τη Τρίτη (27/10) θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά στις νότιες περιοχές 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία τη νύχτα και τις πρωινές ώρες θα κυμανθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας τους 0 βαθμούς σε ορεινές και ορισμένες ημιορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων, το μεσημέρι όμως ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 22 με 23 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια τμήματα, τους 19 με 20 στα ημιορεινά και τους 15 με 16 βαθμούς σε ορεινές περιοχές. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. 


Την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου δεν αναμένεται ιδιαίτερη μεταβολή του καιρού, έτσι η ημέρα θα αρχίσει με αρκετή ψύχρα σε ολόκληρο την Ήπειρο, θα επικρατούν όμως λίγες νεφώσεις οι  οποίες σταδιακά έως το απόγευμα θα πυκνώσουν τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις με εξαίρεση περιοχές στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας όπου κατά διαστήματα το ανατολικό – βορειοανατολικό ρεύμα θα ενισχύεται, φτάνοντας τα 4 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 στο ορεινά τμήματα, από 2 έως 18 στα ημιορεινά και από 11 έως 22 στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η Πέμπτη (29/10) θα είναι μια μέρα με αρκετή συννεφιά, ενώ αργά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας το βράδυ τα 5 με 6 μποφόρ στις παράκτιες περιοχές.

Την Παρασκευή (30/10)  ο καιρός αναμένεται άστατος, με νεφώσεις και σποραδικές βροχές, ενώ θα ενισχυθεί η ένταση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τις βράδυνες ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας σε κορυφές στα ανατολικά ορεινά τμήματα.

Πηγή:epirusmeteo

Δεν υπάρχουν σχόλια: