Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τζιχαντιστές: Εμείς ρίξαμε το ρωσικό Airbus στο Σινά

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Από την πρώτη στιγμή, πολλοί εξέφραζαν τις ενστάσεις τους σχετικά με τους ισχυρισμούς αιγυπτίων αξιωματούχων πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη κατάρριψης του μοιραίου αεροσκάφους. Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τόνιζαν πως στην συγκεκριμένη περιοχή του Σινά, στην Αίγυπτο, η δράση των τζιχαντιστών ήταν κάτι περισσότερο από ενεργή, αφού πηγές ανέφεραν πως στην περιοχή έκαναν κουμάντο οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.Όλα αυτά μέχρι να γίνει ένα εφιαλτικό "τιτίβισμα". Με ανάρτησή του στο Twitter, το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.



Το σύνολο των νεκρών είναι άπιστοι. Είναι όλοι νεκροί και ευχαριστούμε τον Αλλάχ γι’ αυτό αναφέρουν οι τζιχαντιστές, παρακλάδι του ISIS στην περιοχή του Σινά και στέλνουν μήνυμα στους Ρώσους πως δεν είναι πουθενά ασφαλείας. "Οι φωνές και τα ουρλιαχτά θα σας ακολουθούν και όπως σκοτώνετε έτσι θα σκοτωθείτε" απειλούν. Το μήνυμα κλείνει με τη φράση "ο Αλλάχ είναι ο νικητής αλλά πολλοί δεν το ξέρουν". Πιθανόν πρόκειται για φράση που περιέχεται στο Κοράνι και επαναλαμβάνεται δυο φορές.

"Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης, που είναι παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους που δρά και τρομοκρατεί τη Συρία. Η οποία μάλιστα ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο "πρακτορείο" των τζιχαντιστών.

Το μήνυμα των τζιχαντιστών, όπως το μετέφρασε ο ανταποκριτής του Guardian στο Κάιρο, Τζαχντ Χαλίλ αναφέρει: "Καταρρίψαμε ένα ρωσικό αεροπλάνο, σκοτώσαμε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους. Στρατιώτες του Χαλιφάτου έριξαν έναν ρωσικό αεροπλάνο πάνω από την επαρχία του Σινά, με 220 σταυροφόρους. Όλοι πέθαναν, δόξα τον Αλλάχ. Ρώσοι, εσείς και οι σύμμαχοί σας δεν είστε πια ασφαλείς σε μουσουλμανική γη ή ουρανό. Ο θάνατος δεκάδων καθημερινά στη Συρία με βομβαρδισμούς από τα αεροπλάνα σας, θα φέρει την κατάρα πάνω σας. Όπως σκοτώνετε τους άλλους, θα σκοτωθείτε κι εσείς, με το θέλημα του Θεού του Αλλάχ".

"Ο ισχυρισμός των τζιχαντιστών πως έριξαν το αεροπλάνο δεν μπορεί να είναι ακριβής" ανέφερε σε μια πρώτη αντίδραση από τη Ρωσία, ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μάξιμ Σοκόλοφ. Και ο Μοχάμεντ Σαμίρ, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού μιλώντας σε ανταποκριτή του Guardian, τονίζει πως οι τζιχαντιστές δεν μπορεί να βρίσκονται πίσω από το πολύνεκρο δυστύχημα. "Μπορούν να λένε ό,τι θέλουν αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη, σε αυτό το σημείο, πως τρομοκράτες ευθύνονται για τη συντριβή του αεροπλάνου. Θα ξέρουμε την αλήθεια όταν η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές ολοκληρώσουν την έρευνα. Αλλά ο στρατός δεν βλέπει τίποτα αυθεντικό ούτε στα όσα υποστηρίζουν ούτε στο video τους". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: