Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο Ιατροδικαστής μίλησε - Τι βρήκε για τον θάνατο της 21χρονης Μαρίας;

Τραύματα που συνάδουν με πτώση από μεγάλο ύψος διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που ανέλαβε τη νεκροψία-νεκροτομή στην υπόθεση του μοιραίου θανάτου της 21χρονης φοιτήτριας Μαρίας Νταλιάνη στο Παγκράτι.Ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, δεν διαπίστωσε ίχνη στραγγαλισμού, ίχνη πάλης ή γενετικό υλικό άλλου ατόμου στα νύχια της κοπέλας που θα μπορούσαν να προσανατολίσουν τις έρευνες στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.



«Ο θάνατος της Μαρίας δεν ήταν ακαριαίος. Το ένστικτο επιβίωσης την έκανε να συρθεί προς την σκάλα χωρίς όμως να τα καταφέρει. Πέθανε σε σημείο του ακάλυπτου χώρου της πολυκατοικίας της οδού Υμηττού, στο οποίο το σώμα της δεν ήταν ορατό από άλλους ορόφους», αποκαλύπτουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξηγώντας την 6ήμερη καθυστέρηση στον εντοπισμό της.

Ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον έχουν οι καταθέσεις που έχουν πάρει οι άνδρες της Ασφάλειας από τους φίλους της Μαρίας. Από αυτές προκύπτουν ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η 21χρονη δεν ήταν σε καθόλου καλή ψυχολογική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. «Ήταν έντονα απογοητευμένη γεγονός που την είχε κάνει να παραμελεί την εμφάνισή της και να μένει κλεισμένη στο σπίτι της», αναφέρεται σε μία κατάθεση.

Είναι χαρακτηριστική και δεύτερη κατάθεση φίλης της, την οποία η Μαρία επισκέφθηκε σε νοσοκομείο εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας, η οποία αναφέρει ότι η 21χρονη έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το σύνολο των καταθέσεων που έχουν λάβει οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το άτυχο κορίτσι είχε ερωτική απογοήτευση και αισθανόταν περιορισμένη στις εξόδους της από το οικογενειακό περιβάλλον, όπως συνηθίζουν να νομίζουν τα κορίτσια της ηλικίας της. Οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση και από το αγόρι με το οποίο έως και τον περασμένο Απρίλιο είχε σχέση η Μαρία.

Ο νεαρός κατέθεσε λεπτομέρειες για την σχέση του μαζί της, πότε την είχε δει για τελευταία φορά και πότε της ανακοίνωσε την απόφασή του να διακόψουν καθώς βρήκε ανταπόκριση από άλλη κοπέλα με την οποία ήθελε να συνάψουν σχέση. Από τότε όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, η Μαρία αισθάνθηκε πως την είχαν απορρίψει, εκδηλώνοντας έντονα την απογοήτευση της, η οποία ήταν ορατή και στην εμφάνισή της.

Το μοναδικό στοιχείο για το οποίο οι αστυνομικοί εκφράζουν μία απορία είναι το γεγονός πως η 21χρονη είχε μαζί της το κινητό τηλέφωνο κατά την μοιραία πτώση, κάτι που δεν συνηθίζεται και για τυπικούς λόγους έχουν ζητήσει την άρση απορρήτου των επικοινωνιών για να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάποια κλήση ή sms, που κλόνισε την άτυχη κοπέλα ενδεχομένως και να επίσπευσε την απόφασή της να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: