Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πάτρα: Σπαραγμός στο facebook για την κηδεία του 17χρονου Γιώργου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του!


Κλειστά τα σχολεία στην περιοχή, με τους φίλους των δύο παιδιών να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Νέα μηνύματα στη σελίδα του θύματος στο facebook.Καταθέσεις και νέες μαρτυρίες για το έγκλημα που συγκλονίζει...Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Κατω Αχαϊα, με έναν 17χρονο μαθητή να πέφτει νεκρός από πυροβολισμό συμμαθητή του. 


Σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι του 17χρονου Γιώργου θα του πουν το τελευταίο αντίο. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 15.00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Κάτω Αχαΐα και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αράξου.

"Παιδιά δεν ξέρω τι να πω. Κάθε μέρα μα κάθε μέρα ήμασταν μαζί σε κάθε διάλειμμα. Δεν το πιστεύω. Αυτός ο... που το έκανε να πάει στην κόλαση. 2 ώρες έχω σπαράξει στο κλάμα. Γιώργο φίλε μου για μένα δεν πέθανες, απλά πήγες κάπου μακρυά. Μια μέρα θα τα ξαναπούμε. Αντίο φίλε"

Mε αυτό τον τρόπο αποχαιρετά στο fb ένας φίλος του τον 17χρονο Γιώργο που έπεσε νεκρός από τον πυροβολισμό 15χρονου στην Κάτω Αχαία. Ο 17χρονος, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, αγαπούσε τον αθλητισμό και έλεγε ότι το γυμναστήριο ήταν το «ναρκωτικό του».

«Καλό ταξίδι Γιώργο, θα μας λείψεις. Πάλεψες όσο μπορούσες... Θα σε θυμόμαστε χαμογελαστό και γεμάτο όνειρα...», «Να μας προσέχεις από εκεί πάνω. Σε αγαπάμε και θα ζεις μέσα στην ψυχή μας...», «Να σε έχει καλά ο Θεός εκεί ψηλά και να ξέρεις ότι εμείς θα σε αγαπάμε...», είναι μερικά από τα μηνύματα των φίλων του αδικοχαμένου μαθητή.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη θα οδηγηθεί και πάλι στα δικαστήρια της Πάτρας για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή μετά την προθεσμία που πήρε χθες ο 15χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 17χρονο συγχωριανό του στο προαύλιο σχολείου στην Κάτω Αχαία.


Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία. Ο δικηγόρος του 15χρονου Χρήστος Τσόλκας δήλωσε ότι ανήλικος δράστης αποδίδει το κακό στο διαπληκτισμό που είχε λίγο νωρίτερα με το 17χρονο θύμα.Ο 15χρονος ισχυρίζεται ότι ένιωσε εξευτελισμένος μετά τον μεταξύ τους καβγά από τον οποίο έφυγε ημίγυμνος, γιατί το θύμα του είχε σκίσει την μπλούζα.

'Εχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έγινε και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Η 42χρονη μητέρα του δράστη κατηγορείται για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και χθες αφέθηκε ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: