Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η γυναίκα – μυστήριο στη Νέα Δημοκρατία και σε άλλα τρία χτυπήματα


Παλιές πολύκροτες υποθέσεις άνοιξαν ξανά στην αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του και άλλων δύο ατόμων στο Βόλο. Αφορμή η σύλληψη της 36χρονης συντρόφου του κακοποιού που εμπλέκεται απ' την αστυνομία σε ληστείες και κυρίως κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας στο πλευρό του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα.


Στην αντιτρομοκρατική υπάρχουν υπόνοιες ότι η σύντροφος του Γ. Πετρακάκου μπορεί να εμπλέκεται σε τρομοκρατικά χτυπήματα όπου μάλιστα φέρεται να έχει παίξει ενεργό ρόλο.
Ως τώρα οι αποδείξεις φαίνεται ότι λείπουν. Οι υπόνοιες βασίζονται στο γεγονός ότι η 36χρονη είναι αδελφή του ληστή της Πάρου που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του ταξιτζή που βρέθηκε στο δρόμο του, ενώ έχει συλληφθεί με κατηγορίες και για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η ευθύνη βέβαια δεν είναι... οικογενειακή και έτσι οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα πιθανή συμμετοχή της σε χτυπήματα τρομοκρατών, όπου υπάρχουν ενδείξεις για τη συμμετοχή γυναίκας και αυτό καθώς οι έρευνες βρίσκονται στο... απόλυτο μηδέν σε ό,τι αφορά σε κάποια εντυπωσιακά χτυπήματα, καθαρά τρομοκρατικά ή με άρωμα τρομοκρατίας.

Το πρώτο δεν είναι άλλο από την επίθεση στα γραφεία της Νέα Δημοκρατίας όπου υπάρχουν μαρτυρίες για τη συμμετοχή γυναίκας, όπως και στο χτύπημα κατά της πρεσβείας του Ισραήλ. Και τα δύο αυτά χτυπήματα έχει αναλάβει η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Παράλληλα και με δεδομένο για την αστυνομία ότι ο σύντροφός της Γ. Πετρακάκος έχει συμμετάσχει σε ληστείες όπως στα Μέθανα και την Ακράτα με στόχο την ενίσχυση του “επαναστατικού ταμείου” των Μαζιώτη – Ρούπα, εξετάζετασι πιθανή συμμετοχή της συντρόφου του τόσο στην κινηματογραφική ληστεία στις Σπέτσες όπου υπάρχει φωτογραφία ένοπλης γυναίκας, όσο όμως και στην ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου συμμετείχε επίσης γυναίκα.

Όλα αυτά βέβαια σε επίπεδο υποψίας, η 36χρονη σύντροφος του Γ. Πετρακάκου δεν έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν και στις διωκτικές αρχές γενικότερα ήταν “άγνωστη”. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι τα αποτυπώματά της και το DNA της θα συγκριθούν με “ορφανά” ίχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: