Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Γιώργος Τζιτζικάκης: Γράφοντας με το μελάνι της ψυχής του...

Ο Γιώργιος Τζιτζικάκης γεννήθηκε το 1981, ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά.Εργάζεται στον τομέα της Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας, έχει σπουδάσει Διοίκηση Αθλητικών Επιχειρήσεων και Δημόσιες Σχέσεις, είναι Διαιτητής Ποδοσφαίρου του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών και από το 2008 κατέχει τον τίτλο του Reiki Therapist Of Usui System of Natural Healing.Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια όταν στα δεκαεπτά του κερδίζει βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημά του «Ο Ζητιάνος». Το έργο «Τ’ αηδονιού το δάκρυ» είναι το πέμπτο του βιβλίο. Πριν λίγο καιρό είχα την χαρά να του παρουσιάσω, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου αλλά και ομότεχνου, στα Γιάννενα το νέο του βιβλίο και πραγματικά να εντυπωσιαστώ από την γραφή του αλλά κι από τον χαρακτήρα του. Η συνέντευξη μεταξύ μας άργησε λίγο να έρθει δημοσιευμένη αλλά πραγματικά αξίζει να τη διαβάσετε για να δείτε το λόγο που τα βιβλία του σημειώνουν μεγάλη επιτυχία κι ο αναγνώστης τον συμπαθεί αμέσως.



Τι ήταν αυτό που σε ώθησε ώστε να ασχοληθείς με τη συγγραφή από τα εφηβικά σου ακόμη χρόνια; 
Στα δεκατέσσερά μου οπότε και ξεκίνησα να σκαρώνω ιστορίες, δεν ήταν συγγραφή παρά μόνο η ανάγκη ενός παιδιού να μιλήσει με το στόμα των ηρώων του για όλα εκείνα που το ζόριζαν. Είχα ανάγκη να φτιάχνω κόσμους για να μπαίνω μέσα τους, να χάνομαι, να κρύβομαι, ακόμα και να παίρνω κουράγιο καθώς είχα μια δύσκολη, κάπως ασυνήθιστη ζωή από νωρίς.

Γράφεις βιωματικά; Πως επηρεάζει η δική σου ζωή τους ήρωες σου;
Απολύτως βιωματικά, γι’ αυτό και γράφοντας πολλές φορές δακρύζω. Σε όλα μου τα κείμενα υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια της ζωής μου και θεωρώ πως αυτό θα συμβαίνει για όσο γράφω. Για εμένα η συγγραφή είναι βουτιά στους φόβους και τα θέλω της ανθρώπινης ύπαρξης, αποτελεί μια ψυχοθεραπεία, συντελεί μια κάθαρση και οδηγεί δημιουργό και αναγνώστη σε υψηλότερα μονοπάτια· οπότε, δε θα μπορούσε η ζωή μου να μην είναι κομμάτι των ηρώων μου.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο http://facesonmirror.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: