Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη Αλβανός που εκτελούσε δρομολόγια με μετανάστες επί αμοιβή


Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής στη Λέσβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 36χρονος είχε επιβιβάσει σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, από την περιοχή της Πέτρας, δεκαεννιά (19) αλλοδαπούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, προκειμένου να μεταφέρει αυτούς στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία θα κατέβαλαν μετά το πέρας της μεταφοράς τους, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.


Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, την ίδια ημέρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από τον 36χρονο για τη μεταφορά των μεταναστών, είναι ιδιοκτησίας έτερου ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Το παραπάνω όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: