Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΑΕΕ: Αναστολή καταβολής εισφορών για έξι μήνες στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Ήπειρο!


Ανάσα δίνει ο ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές της Ηπείρου,που επλήγησαν από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα, αναστέλλοντας την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι (6) μήνες, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβησαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.Οι τρέχουσες και καθυστερούμενες οφειλές θα κεφαλαιοποιούνται μέχρι το τέλος του προηγούμενου, της φυσικής καταστροφής, μήνα.Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι πιο κάτω ασφαλιστικές εισφορές:


- Τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές έξι (6) μηνών, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσαυξήσεων. - Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, μετά των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων.Οφειλές ασφαλισμένων που έχουν ρυθμιστεί με άλλες διατάξεις μπορούν να ενταχθούν στην παρούσα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής, προσαυξημένο με τις επιβαρύνσεις που αντιστοιχούν σε αυτό κατά τον προηγούμενο της καταστροφής μήνα. Τυχόν ευεργετήματα που είχαν παρασχεθεί, μέσω των ειδικών διατάξεων, δεν χάνονται ως προς το μέρος της οφειλής που έχει εξοφληθεί (π.χ. εκπτώσεις). Για την ένταξη στη ρύθμιση (αναστολής) τρεχουσών εισφορών δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Προσοχή! - Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή δεν είναι δυνατόν να υπάγονται ταυτόχρονα σε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής. - Δεν υπάγονται στην παρούσα ρύθμιση οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές από αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ - Ως μήνας έναρξης του εξαμήνου αναστολής ορίζεται, κατά περίπτωση, ασφαλισμένου ο μήνας κατά τον οποίο επλήγη από τη φυσική καταστροφή.
- Είναι υποχρεωτική η καταβολή τρεχουσών εισφορών από τη λήξη της περιόδου αναστολής και έως το τέλος της ρύθμισης.
- Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός του επόμενου μήνα από τη λήξη της περιόδου αναστολής. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως το τέλος κάθε μήνα που ακολουθεί. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης μετά την λήξη της περιόδου αναστολής θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι απαιτητές εισφορές και δόσεις (μετά την περίοδο αναστολής), με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη και επιβαρύνσεις.Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ , οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές των Περιφερειών Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας και προσδιορίζεται ο χρόνος που συνέβησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ως εξής:
Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Χρόνος συμβάντος: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 και ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: - Δημοτική Κοινότητα (Δ.Κ.) Ηγουμενίτσης και οι Τοπικές Κοινότητες (Τ.Κ.) Μαυρουδίου και Νέας Σελευκείας της Δημοτικής Ενότητας (Δ.Ε.) Ηγουμενίτσης, - Τ.Κ. Ελευθερίου της Δ.Ε. Μαργαριτίου - Δ.Ε. Παραποτάμου, - Δ.Ε. Συβότων, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: - Τ.Κ. Ραγίου της Δ.Ε. Σαγιάδας, - Τ.Κ. Βρυσέλλας, Κυπαρίσσου, Παλαιωχωρίου, Πηγαδούλια και Τρικορύφου της Δ.Ε. Φιλιατών,
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (Π.Ε.) ΑΡΤΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Χρόνος συμβάντος: Από 31/01/2015 έως 01/02/2015 (Πλημμύρες). Π.Ε. ΑΡΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Τ.Κ. Γαβριάς και Ψαθοτοπίου της Δ.Ε. Αμβρακικού, - Τ.Κ. Κεραματών της Δ.Ε. Αρταίων, - Τ.Κ. Καμπής της Δ.Ε. Ξηροβουνίου ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ - Δ.Ε. Αράχθου, - Δ.Ε. Κομμένου, - Δ.Ε. Κομποτίου Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τ.Κ. Μπάφρας και Νεοκαισαρείας της Δ.Ε. Ανατολής, - Δ.Κ. Ιωαννιτών της Δ.Ε. Ιωαννιτών, - Δ.Κ. Πεδινής και η Τ.Κ. Αμπελείας της Δ.Ε. Μπιζανίου, - Δ.Ε. Νήσου Ιωαννίνων, - Δ.Κ. Περάματος της Δ.Ε. Περάματος. ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Τ.Κ. Ασφάκας και Πετσαλίου της Δ.Ε. Εκάλης, - Τ.Κ. Σουλοπούλου της Δ.Ε. Ευρυμενών, - Τ.Κ. Ζίτσης της Δ.Ε. Ζίτσας, - Τ.Κ. Βροσίνας και Γκριμπόβου της Δ.Ε. Μολοσσών, - Δ.Κ Ελεούσης και οι Τ.Κ. Αγ. Ιωάννου, Άνω Λαψίστης, Βουνοπλαγιάς, Κάτω Λαψίστης και Νεοχωρίου της Δ.Ε. Πασαρώνος, Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ - Δ.Κ. Φιλιππιάδος και οι Τ.Κ. Αγ.Γεωργίου, Κερασώνος και Κερασούντος της Δ.Ε. Φιλιππιάδος, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ - Δ.Κ. Καναλλακίου και οι Τ.Κ. Αμμουδιάς, Βαλανιδοράχης, Βουβοποτάμου, Θεμέλου, Καστρίου, Κουκκουλίου, Κυψέλης και Μεσοποτάμου της Δ.Ε. Φαναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: