Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Θρίλερ στην Κρήτη με το πλοίο γεμάτο όπλα - Όλα δείχνουν τους τζιχαντιστές

Θρίλερ ανοιχτά της Κρήτης με πλοίο που μεταφέρει εκατοντάδες όπλα, εκρηκτικά και εκτοξευτήρες, κατά πάσα πιθανότητα για λογαριασμό του “Ισλαμικού Κράτους”. Το βαπόρι ακινητοποίησε το Λιμενικό Σώμα και το “έδεσε” στο Λιμάνι του Ηρακλείου για περαιτέρω έρευνα.Το φορτηγό πλοίο “HADDAD 1” με σημαία Βολιβίας, εντοπίστηκε ανοιχτά του Νότιου Κρητικού πελάγους, έπειτα από πληροφορίες που είχε το Λιμενικό Σώμα, για πλοίο που μεταφέρει μεγάλη ποσότητα οπλισμού.Μάλιστα πληροφορίες θέλουν την ΕΥΠ να είναι η Υπηρεσία που είχε την διαβαθμισμένη ενημέρωση και μάλιστα από ξένη Μυστική Υπηρεσία, προφανώς την CIA, για το δρομολόγιο, αλλά κυρίως για το φορτίο του “HADDAD 1” και βέβαια τον προορισμό του.



Άμεσα η πληροφορία διαβιβάστηκε στο Λιμενικό Σώμα, και η ειδική μονάδα με ταχύπλοο εντόπισε το πλοίο με αποτέλεσμα να το ακινητοποιήσει και να πραγματοποιηθεί μια πρώτη έρευνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα κοντέινερ στο οποίο έκαναν έλεγχο οι κομάντος του Λιμενικού, αποκάλυψε μεγάλη ποσότητα πολεμικών τυφεκίων τύπου Καλάσνικοφ αλλά και δυτικού τύπου οπλοπολυβόλα.

Το πλοίο με σημαία Βολιβίας είχε 12μελες πλήρωμα αποτελούμενο από Ινδούς, Σομαλούς και Αιγυπτίους, ενώ τα έγγραφα του φέρονται να είναι παραποιημένα, και μάλιστα ανέφεραν πως μεταφέρει οικοσκευές και πλαστικά με τελικό προορισμό Λιμάνι τις Λιβύης. Το σύνολο του πληρώματος συνελήφθη από τους Έλληνες Λιμενικούς.

Η έρευνα στο πλοίο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς εκτιμάτε πως ο όγκος του οπλισμού είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ακόμα και για την ύπαρξη πλήθους εκρηκτικών υλών, εκτοξευτήρων ρουκετών και άλλα “απαραίτητα υλικά” για το “Ισλαμικό Κράτος” που έχει βάλει φωτιά τα τελευταία χρόνια στην Μέση Ανατολή και κυρίως στην Συρία και το Ιράκ.

Μάλιστα εκτιμάται πως το πλοίο ίσως φόρτωσε το εμπόρευμα του σε κάποιο Λιμάνι της Ουκρανίας, καθώς και κατά το παρελθόν είχε βρεθεί ανοιχτά της Ρόδου πλοίο φορτωμένο με χιλιάδες σφαίρες και όπλα προερχόμενο από Ουκρανικό Λιμάνι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τελικό προορισμός του πλοίου δεν ήταν άλλος από το Λιμάνι της Λατάκια στην Συρία, προκειμένου να παραλάβουν το φορτίο οι μαχητές του “ISIS”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: