Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Εθνική Ελλάδας: Απόψε η μεγάλη μάχη με τους Ισπανούς για την πρόκριση στους «4»


«Εκδίκηση» για τις προηγούμενες αναμετρήσεις και πρόκριση στα ημιτελικά τα δύο ζητούμενα για τους διεθνείς μας - Παίζουν Ρούντι και Γκασόλ - «Δε θέλουμε εκδίκηση, αλλά μετάλλιο» το μήνυμα του αρχηγού Νίκου Ζήση.Τον πιο δύσκολο αγώνα της στο Ευρωμπάσκετ δίνει απόψε στις 19:30 η ΕΘνική Ελλάδας απέναντι στον «κακό της δαίμονα» την Ισπανία. Το τρόπαιο από μια ενδεχόμενη νίκη θα είναι φυσικά η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά και η «εκδίκηση» για όσα έχουν κάνει στο παρελθόν οι Ίβηρες με τη βοήθεια της διαιτησίας.


Αυτό άλλωστε επεσήμανε και πριν από δύο ημέρες ο Γιάννης Μπουρούσης, αναφερόμενος στο μεταξύ μας παιχνίδι το 2007 για το Ευρωμπάσκετ: «Η Ισπανία το 2007 μας έκλεψε το παιχνίδι με όλα αυτά τα πράγματα που έκαναν στο παρκέ. Ακόμη θυμάμαι εκείνο τον αγώνα και είναι κάτι που θα με κάνει να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο αν τους συναντήσουμε στην επόμενη φάση». Με την αναφορά του αυτή ο διεθνής σέντερ «πρίζωσε» τους συμπαίκτες τους με σκοπό να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να νικήσουν τους Ισπανούς.

Ο Φώτης Κατσικάρης μπορεί να καταστρώνει τα σχέδια του όπως ακριβώς θέλει, έχοντας στη διάθεσή του όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έριξε το βάρος στο να προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες, καθώς θεωρεί ότι σωματικά είναι σε τέλεια κατάσταση, ενώ εστίασε στο πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Πάου Γκασόλ κυρίως, αλλά και τα υπόλοιπα μεγάλα όπλα των Ιβήρων.

Να αναφέρουμε ότι τόσο ο Γκασόλ όσο και ο Ρούντι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και τέθηκαν στη διάθεση του Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο ίδιος τόνισε για την κατάσταση των Γκασόλ, Ρούντι (πόνους στην μέση) και Ρίμπας: «Είναι λίγο καλύτερα όλοι, αλλά δεν θέλω να το πάω πιο πέρα. Ελπίζουμε ότι θα είναι σε κατάσταση παίξουν».


Ζήσης: «Δεν θέλουμε εκδίκηση, αλλά μετάλλιο»!

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας εξέφρασε ο Νίκος Ζήσης ενόψει του προημιτελικού κόντρα στην Ισπανία. Ο αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» τόνισε πως κανείς δεν έχει εκδικητικές τάσεις για τον ημιτελικό του 2007, καθώς το μόνο που επικρατεί είναι η… δίψα για τη νίκη, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παραμείνει σε τροχιά μεταλλίων. 

«Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την Ισπανία. Από την αρχή της προετοιμασίας είχαμε πει να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί. Πήραμε το πρώτο και τώρα είναι το δεύτερο. Ο προημιτελικός είναι πολύ σημαντικός γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να φτάσεις κοντά στα μετάλλια. Η Ισπανία είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να νικήσουμε. Όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Ζήσης και πρόσθεσε: 

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, καθώς διαθέτουμε δώδεκα “ετοιμοπόλεμους” παίκτες. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε στα ίσα και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η άμυνα, γιατί η Ισπανία είναι η πρώτη επίθεση στη διοργάνωση. Επίσης, θα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να αποφύγουμε τα λάθη που θα δώσουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στην επίθεση θέλει σωστή κυκλοφορία, καθαρό μυαλό και αυτοπεποίθηση ώστε να βάλουμε τα σουτ». 

Για τον Πάου Γκασόλ: «Ο Γκασόλ είναι ένας θρύλος και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ομάδας του. Αλλά, δεν μπορούμε να μειώσουμε κανέναν άλλον παίκτη. Σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Παίζει πολλά λεπτά, οπότε θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να τον κουράσουμε σε άμυνα και επίθεση». 

Για το αν τίθεται θέμα «εκδίκησης» λόγω του ημιτελικό του 2007: «Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε καμία εκδίκηση. Ήρθαμε εδώ για να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί και πιστεύουμε στην ομάδα μας. Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος, αλλά έτυχε να είναι οι Ισπανοί. Έχουμε κίνητρο για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και όχι για να πάρουμε εκδίκηση». 


Σαν Εμετέριο: «Killer ο Σπανούλης, όπλο μας ο Γκασόλ»

Προτεραιότητα αποτελεί ο περιορισμός του Βασίλη Σπανούλη για την Ισπανία στον προημιτελικό απέναντι στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο. 

«Όλοι ξέρουμε τον Σπανούλη, είναι ένας παίκτης να σκοράρει και να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη, όταν εκείνη χρειάζεται έναν killer. Θα πρέπει να τον σταματήσουμε. Η Ελλάδα έχει μια καλή ομάδα και κάνει καλές εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ. Ελπίζουμε να μην είναι στην καλύτερη μέρα της και να νικήσουμε. Χρειάζεται προσοχή από την αρχή», δήλωσε ο νυν φόργουορντ της Βαλένθια. 

Όσο για το ματς; «Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Έχουμε εμπειρία από τέτοια ματς και διαθέτουμε έναν παίκτη της κλάσης του Πάου. Μπορεί να μην παίξαμε πολύ καλά μέχρι τώρα, αλλά πήραμε τις νίκες που θέλαμε και είμαστε εδώ. Θέλουμε να πάμε και παραπέρα. Υπάρχει πίεση και σε μας, αλλά μπορούμε να τη διαχειριστούμε», υπογράμμισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: