Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν κοιμάται! Κοριτσάκι 4 ετών δεν κατάφερε να περάσει το Αιγαίο! Πνίγηκε όπως ο Aylan

Δολοφόνοι! Η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος διαβάζει πως ένα παιδί τεσσάρων ετών, ένα παιδί που δεν έφταιξε ποτέ και σε τίποτα έχασε τη ζωή του. Ακόμη ένα παιδί, δυο εβδομάδες μετά τον 3χρονο Aylan και τον 5χρονο αδερφό του Γκαλίπ. Δολοφόνοι εκείνοι που εκμεταλλεύονται το φόβο των Σύρων να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τους βάζουν σε βάρκες της κακιάς ώρας για να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα και από εκεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Δολοφόνοι και εκείνοι που βλέπουν το πρόβλημα αλλά η απάντησή τους είναι να κλείνουν σύνορα. 



Το 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε την Παρασκευή (18.09.2015) σε μια παραλία του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, νεκρό όπως ο Aylan πριν σχεδόν δυο εβδομάδες ήταν από τη Συρία. Είχε μπει στη βάρκα για να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα. Έτρεχε να ξεφύγει από τον πόλεμο. Δεν ήξερε πως έτρεχε απευθείας στο θάνατο. 

Οι φωτογραφίες του νεκρού παιδιού κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου μέσω του Twitter. Σύμφωνα με μια χρήστη, το όνομά της είναι Hanan Awad. Ταξίδευε με την οικογένειά της. Ήταν στη βάρκα που βυθίστηκε λίγο αφού ξεκίνησε το ταξίδι για την Ελλάδα. 

Η βάρκα βούλιαξε. Άγνωστο πως. Η μικρή Hanan δεν κατάφερε να σωθεί. Το άψυχο κορμάκι της ξεβράστηκε στην ακτή, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Όπως εκείνο του Aylan στην Αλικαρνασσό. Είπαν πως η συγκλονιστική φωτογραφία του νεκρού αγοριού θα συγκλόνιζε. Αλλά ακόμη κι αυτό είχε ημερομηνία λήξης. Απόδειξη ο θάνατος της Hanan. 

Σύμφωνα με πρακτορείο, Τούρκοι λιμενοφύλακες κατάφεραν να σώσουν 14 Σύρους, από τους οποίους οκτώ παιδιά που είχαν επιβιβαστεί στο ίδιο σκάφος με προορισμό την Ελλάδα.

Το ναυάγιο που κόστισε τη ζωή στην 4χρονη από τη Συρία είναι ένα ακόμη που μετατρέπει το Αιγαίο σε υγρό τάφο. 

Την περασμένη Τρίτη 22 μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Κω.

Σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (18.09.2015) από τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 πρόσφυγες έχουν πνιγεί από τις αρχές του έτους ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 άλλοι διασώθηκαν από τη ακτοφυλακή.

Ο Κουρτουλμούς πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει δεχθεί 2,2 εκατομμύρια Σύρους από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη χώρα τους το 2011 και έχει δαπανήσει περίπου 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια (6,6 δισεκατομμύρια ευρώ) προς όφελός τους.

Εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, εξακολουθούν να βρίσκονται σήμερα στην περιοχή της Αδριανούπολης (Εντιρνέ, βορειοδυτική Τουρκία) με την ελπίδα να φθάσουν οδικώς στην Ελλάδα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι τουρκικές αρχές τούς απαγορεύουν την πρόσβαση στα σύνορα, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: