Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρα για νέα αρχή! Ελλάδα – Φινλανδία (21:45)


Ρεαλιστικός στόχος για πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 δεν υπάρχει, αλλά για την Εθνική η αναμέτρηση με την Φινλανδία στο “Γ. Καραϊσκάκης” (21:54, NewsIt, ΕΡΤ1, OTE Sport 1) έχει άλλη σημασία.Οι μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση της 3ης θέσης είναι ελάχιστες, αλλά το ζητούμενο για την Εθνική στο αποψινό παιχνίδι με τη Φινλανδία είναι να σημειώσει την παρθενική της νίκη στον 6ο όμιλο και να... αλλάξει η ψυχολογία.


Οι δύο ταπεινωτικές ήττες από τα Νησιά Φερόε συνοδεύτηκαν από ισάριθμες αλλαγές προπονητών (Ρανιέρι και Μαρκαριάν) αλλά και ισχυρό πλήγμα στο πρεστίζ της ομάδας, που την έφερε στη 44η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA.

Έτσι, με υπηρεσιακό προπονητή τον Κώστα Τσάνα, η Γαλανόλευκη ψάχνει να... αναγεννηθεί. Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα θα βρεθεί ο Λουκάς Βύντρα και αριστερά ο Χοσέ Χολέμπας. Οι δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς. 

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Ανδρέας Σάμαρης αναμένεται να είναι τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους θα τοποθετηθεί ο Κώστας Φορτούνης. Σε ρόλο δεξιού εξτρέμ θα παίξει ο Νίκος Καρέλης και στην απέναντι πλευρά, πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο ο Χρήστος Αραβίδης. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Κώστας Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: