Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

H Χίλαρι θα δώσει στο FBI τον προσωπικό server των mail της

Έπειτα από μήνες πιέσεων, η Χίλαρι Κλίντον θα παραδώσει στις αρχές τον ιδιωτικό της διακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ένα στικάκι USB με ηλεκτρονικά μηνύματα, στο πλαίσιο της έρευνας για τα e-mail της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.Η υπόθεση για πώς χειριζόταν την ηλεκτρονική αλληλογραφία της ενώ ήταν στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αναζωπυρωθεί καθώς η Κλίντον διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.



Παραμένει ασαφές εάν και τι στοιχεία θα προκύψουν από τον διακομιστή -η ίδια έχει επανειλημμένα αναφέρει πως «δεν υπάρχουν πλέον» στον σέρβερ και ή σε back-up αρχεία που να αφορούν την επικοινωνία της ως ΥΠΕΞ.

Η χρήση από την Κλίντον του ιδιωτικού ηλεκτρονικού λογαριασμού της, που συνδεόταν με διακομιστή στο σπίτι της στη πολιτεία της Νέας Υόρκης για εργασιακά θέματα ενώ υπηρετούσε τη χώρα της ως ανώτατος διπλωμάτης αποκαλύφθηκε το Μάρτιο φέτος και πυροδότησε σφοδρή κριτική από τους πολιτικούς της αντιπάλους, οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι παρέκαμπτε τους νόμους περί διαφάνειας και τήρησης αρχείων.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετέφερε την συμβουλή των μυστικών υπηρεσιών να αναβαθμιστούν δύο μηνύματα που δεν έχουν δοθεί στις αρχές σε άκρως απόρρητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: