Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Grexit και εθνικοποίηση τραπεζών προτείνει ο Στρατούλης


Απεμπλοκή από τα μνημόνια ζητάει από την κυβέρνηση Τσίπρα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης που υποστηρίζει πως υπάρχει εναλλακτική λύση και είναι η προετοιμασία για Grexit και εθνικοποίηση τραπεζών.Βαριά μηνύματα προς τον Α. Τσίπρα στέλνει ο πρώην υπουργός Δ. Στρατούλης.Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών απαντά ουσιαστικά στον Πρωθυπουργό λέγοντας πως όχι απλά υπάρχει εναλλακτική λύση αλλά ''δεν έχουμε κουραστεί να την καταθέτουμε στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ''.


''Μια συντεταγμένη πορεία, καλά προετοιμασμένη στα πλαίσια ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το εθνικό νόμισμα, αλλά και την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, τον έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τον ενεργειακό πλουραλισμό, τις πολυμερείς διεθνείς σχέσεις, οικονομικές συμφωνίες εντός και εκτός ΕΕ, την χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων''.

Για αυτό και ζητάει απεμπλοκή της κυβέρνησης από τα μνημόνια ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει πως η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι διασφαλισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: