Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Προσοχή! Ανάκληση επικίνδυνης σταφίδας σουλτανίνας από τον ΕΦΕΤ

Την ανάκληση μη ασφαλούς σταφίδας σουλτανίνας ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος επίσημου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του κράτους, διαπίστωσε σε προϊόν σταφίδας σουλτανίνας την ύπαρξη ωχρατοξίνης Α σε επίπεδα άνω του επιτρεπτού ορίου, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Πρόκειται για σταφίδα σουλτανίνα, με την εμπορική ονομασία «Belbake Sultanas Σταφίδα Σουλτανίνα, Passion for Baking», σε συσκευασία των 250g, με ημερομηνία λήξης 18/03/2016 και Lot 450020329-14-296. Το προϊόν παρασκευάζεται στην Τουρκία για τη Lidl Hellas & Σια ΟΕ 14ο χλμ Θεσσαλονίκης–Μηχανιώνας 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκης Ελλάδα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος από τη Lidl Hellas & Σια ΟΕ και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται, όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: