Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τσέχος πρόεδρος: «Η χώρα μου θα μπει στο ευρώ μόλις φύγει η Ελλάδα»


Είπε ότι θα αρχίσει να πιέζει για την ένταξη της Τσεχίας του στη ζώνη του ευρώ, αμέσως μόλις αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.Ένα περίπου μήνα αφότου εξέφρασε δημοσίως την επιθυμία του να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, προκαλεί ξανά με μια νέα δήλωση που έκανε για την χώρα μας.


Κι όμως, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ζέμαν είπε την Κυριακή ότι θα αρχίσει να πιέζει για την ένταξη της χώρας του στη ζώνη του ευρώ, αμέσως μόλις αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Η νέα δήλωση του Τσέχου προέδρου περί Grexit διαδέχεται τα όσα είχε πει στα τέλη Ιουλίου για την χώρα μας στην εφημερίδα «Mlada fronta Dnes».

Ο Μίλος Ζέμαν είχε ταχθεί τότε κατά της εισόδου της Τσεχίας στην Ευρωζώνη «για όσο διάστημα η Ελλάδα είναι μέρος της ζώνης του ευρώ και για όσο διάστημα οι φορολογούμενοι, περιλαμβανομένων των Τσέχων, πληρώνουν το ελληνικό χρέος». 

Κατά τον Ζέμαν, η αναβολή θα ισχύει μέχρι να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ γεγονός που, όπως είχε πει ,θα ήθελε να συμβεί το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: