Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Νέο τμήμα αεροσκάφους βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό

Κι άλλα συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί του Ινδικού Ωκεανού Ρεϊνιόν, σύμφωνα με την αστυνομία. Το φτερό του αεροσκάφους έχει σταλεί στην Τουλούζη, όπου θα εξετασθεί τις επόμενες ημέρες από ειδικούς για να προσδιορισθεί εάν ανήκει στα συντρίμμια της πτήσης MH370, που έχει εξαφανισθεί από τον Μάρτιο του 2014.Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο τμήμα του αεροσκάφους φαίνεται πως είναι μία από τις πόρτες του. Λέγεται ότι φέρει μία ξένη επιγραφή, καθώς και ορισμένες εικόνες.Το αντικείμενο βρέθηκε νότια της πόλης Σεντ Ντενί και παραδόθηκε στις Αρχές.Ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί υπερπτήσεις στα ανατολικά του νησιού, κοντά στο Σεντ Αντρέ από την Κυριακή το πρωί.

Παράλληλα, κομμάτια μιας καφέ βαλίτσας που βρέθηκαν την Πέμπτη κοντά στο τμήμα φτερού θα εξετασθούν επίσης από ειδικούς σε εργαστήριο κοντά στο Παρίσι. 

Τη Δευτέρα, ένας από τους τρεις γάλλους δικαστικούς, στους οποίους έχει ανατεθεί η έρευνα, ένας αντιπρόσωπος των μαλαισιανών δικαστικών αρχών, ένας εκπρόσωπος του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), γάλλοι αστυνομικοί και μαλαισιανοί εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν στο Παρίσι. 

Εν τω μεταξύ, η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια αεροπλάνου που εντοπίστηκαν την Τετάρτη στις ακτές του νησιού έχει ταυτοποιηθεί ότι ανήκουν σε ένα Boeing 777, τον ίδιο τύπο αεροσκάφους με αυτό της Malaysia Airlines.

«Γνωρίζουμε ότι το πηδάλιο κλίσης (flaperon) έχει ταυτοποιηθεί επισήμως ότι προέρχεται από ένα Boeing 777», δήλωσε ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Λίοου Τίονγκ Λάι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μαλαισία επιθυμεί να επεκτείνει την έρευνα γύρω από το Ρεϊνιόν προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν και άλλα συντρίμμια.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines μετέφερε 239 άτομα -η πλειοψηφία Κινέζοι- και εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Μετά από ανάλυση δορυφορικών στοιχείων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροσκάφος βγήκε από την πορεία του, πέταξε για αρκετές ώρες και κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: