Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Απίστευτες δηλώσεις και αποκαλύψεις Μεϊμαράκη για τον Τσίπρα

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί πάμε τώρα σε εκλογές και επέμενει ότι έως την Παρασκευή μπορεί να βρεθεί λύση και να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι βλέπει την Ελλάδα σαν μια Κουμουνδούρου και αναρωτήθηκε: «Που το πάει ο τύπος;»



«Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να βρεθεί μια λύση. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η εθνική συννενόηση είναι εθνικό ζητούμενο. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθεί. Μεγάλο ποσοστό του πολιτικού μου λόγου το αφιερώνω στην προσπάθεια να εξηγηθεί γιατί πάμε για εκλογές. Η κυβέρνηση δεν έχασε την πλειοψηφία της. Έπρεπε να πάει για ψήφο εμπιστοσύνης».

Όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι θα ήταν κάτι τυπικό γιατί ήδη είχε χάσει την δεδηλωμένη απάντησε: «Τότε και τον Δεκέμβριο του 2014 που δεν έβγαινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην κάναμε ψηφοφορίες».

Και συνέχισε: «Εγώ είμαι κατά των διαδικασιών εξπρές. Δεν πιέζουν οι καταστάσεις. Ο πολίτης με τις διαδικασίες εξπρές ζαβλακώνεται. Δεν τα αντέχει. Ακόμα και μέχρι την Παρασκευή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.
Να εξηγηθεί και να καταλάβει και ο πολίτης γιατί πάμε σε εκλογές».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προκήρυξε εκλογές με πολιτική σκοπιμότητα: «Την Δευτέρα μετά τις εκλογές ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα είναι πρώτος και θα κάνει συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και θα έχει βγει και από την μεση η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γι' αυτό κάνει τις εκλογές; Έπρεπε να μας πάει για εκλογές πριν από το δημοψήφισμα. Τον προκαλώ και τον προσκαλώ να έρθει να συζητήσουμε. Πρέπει να εξηγηθεί γιατί ξαναμπαίνουμε σε αστάθεια. Μπορούσε αντί για δημοψήφισμα να κάνει εκλογές. Δεν μπορούμε κάθε εβδομάδα να έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση».

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ο κ. ΜεΪμαράκης: «Είπα ότι σε αρκετά από όσα ειπε η Πρόεδρος της Βουλής έχει δίκιο σε σχέση με αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπεται να μην θέλει να με δει ο κ. Τσιπρας. Δεν επιτρέπεται να μην θέλει να παραβρεθεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει η σύσκεψη και να μείνει κενή η θέση του Τσίπρα. Ο Τσίπρας μας λέει ότι όλους εσάς που σας κορόιδευα τόσο καιρό και σας ζητούσα να με στηρίξετε τώρα δεν θέλω να σας δω. Μας κορόιδευε. Έλεγε ότι δεν θα φέρει την συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου. Και την έφερε νωρίτερα. Σχεδίαζε ταυτόχρονα για τις 13 Σεπτεμβρίου εκλογές».

Περιγράφοντας τι έγινε το βράδυ της παραίτησης Τσίπρα είπε:

«Στις 6 παρά δόθηκε από το Μαξιμου στους συντάκτες που κάνουν κυβερνητικό ρεπορτάζ ότι ο Τσιπρας επικοινώνησε μαζί μου και με ενημέρωσε για τις εκλογές και τον διαβεβαίωσα ότι δεν θα κάνω χρήση της διερευνητικής. Δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά. Είναι ψέμματα. Επιτρέπεται να υπάρχει τόση αλαζονεία; Να λέει τόσα ψέμματα;»

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στους πολίτες είπε: «Καταλαβαίνω ότι οι πολίτες πολλές φορές ψηφίζουν με το θυμικό. Αναρωτιέμαι και ζητώ από τους πολίτες αξίζει τον κόπο να βγάζουμε το θυμικό μας και το «ωχ ρε γαμώτο» στην κάλπη;

Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει. Υπάρχει τρόπος να μείνει αν θέλει ακόμα μέχρι την Παρασκευή. Όταν θα έρθει να κουβεντιάσουμε θα μας δώσει την απάντηση. Δεν συμφέρει κανέναν τώρα να πάμε σε εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: