Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Σόου ντροπής Τασίας-Φλαμπουράρη με προσφυγόπουλα που ζωγραφίζουν

Εικόνες τεχνητής ευτυχίας για προπαγάνδα που θυμίζουν σκοτεινές εποχές - Την ίδια ώρα η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο τραγική σε όλη την Ελλάδα με το πρόβλημα να μεταφέρεται από περιοχή σε περιοχή.Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες μετανάστες κι άλλοι τόσοι Έλληνες βασανίζονται, η κυβέρνηση στέλνει εικόνες τεχνητής ευτυχίας από τον Βοτανικό!Κι όμως, ενώ η κατάσταση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα γίνεται κάθε ημέρα και πιο τραγική, η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου άνοιξε την Τετάρτη τον Ελαιώνα για τους δημοσιογράφους και έχοντας στο πλευρό της τον Αλέκο Φλαμπουράρη αλλά και τον Γιάννη Πανούση, έδωσε ένα σόου ντροπής, παρουσιάζοντας εικόνες με προσφυγόπουλα που ζωγράφιζαν ανέμελα στο κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών. 



Τα πλάνα από τον παιδότοπο του καταυλισμού, στον οποίο αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και δωρεάν wi-fi για τους μετανάστες, έρχονταν την ώρα που εικόνες ντροπής από την χώρα μας κάνουν τον γύρο του κόσμου και ενώ η Λέσβος εκπέμπει SOS, με 7.500 μετανάστες να είναι «εγκλωβισμένοι» στο νησί. 

Πάντως, η κυρία  Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έγινε στον Βοτανικό, ενώ σε δηλώσεις της η  αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης έκανε λόγο για ένα πραγματικό υπόδειγμα για άλλα κέντρα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για «έμπρακτη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και για μικρο δείγμα πως η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να ανταποκριθούν σε ανθρωπιστικές ανάγκες, πάρα την κρίση που βιώνουν».

«Όλο αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε. Το πρόβλημα δε λύνεται γιατί είναι μεγάλο και σοβαρό. Όλα τα κόμματα να συνεισφέρουν και τα καλούμε να καταθέσουν προτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «"Όχι" στην πολεμική των ΜΜΕ. Είναι ένα πρώτο βήμα».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στην ΕΕ να προχωρήσει και να αποδεχτεί την πρόταση Παυλόπουλου για κοινή σύσκεψη ΟΗΕ, ΕΕ κι άλλων φορέων. Όπως τόνισε, «αν δε δοθούν ουσιαστικές κι ειρηνικές λύσεις το πρόβλημα θα παραμείνει ανοιχτή πληγή για όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά της η Τασία Χριστοδουλοπούλου μίλησε για το έργο, λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας και συνεργασίας πολλών υπουργείων, τονίζοντας παράλληλα πως είναι υπόδειγμα και για αλλά κέντρα φιλοξενίας.

«Είναι ένα παράδειγμα να δουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ότι οι προσπάθειες μας καρποφόρησαν και είμαστε σε καλό δρόμο, ανέφερε και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή στον Βοτανικό φιλοξενούνται 250 μετανάστες. 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως πως με επιστολή του στον υπουργό Επικράτειας Αλέκο Φλαμπουράρη ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ζητά προγραμματική συμφωνία μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της Πολιτείας, στην οποία θα προσδιορίζονται οι όροι παραχώρησης της περιοχής του Ελαιώνα.

Όπως αναφέρει, «όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσα σε ένα ιδιαιτέρως δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον και ενεργώντας συχνά στα όρια των αρμοδιοτήτων τους, οι υπηρεσίες του δήμου μας έχουν ενεργήσει με αποφασιστικότητα, προκειμένου να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο, απέναντι στη διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: