Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η Τράπεζα Ηπείρου στήριγμα αυτούς τους δύσκολους καιρούς!

Η Τράπεζα Ηπείρου, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, άντεξε, γιατί στηρίχθηκε στις 13 χιλιάδες των μελών που της συμπαραστάθηκαν και οπωσδήποτε θα αντέξει και στο μέλλον, γιατί οι Ηπειρώτες την εμπιστεύονται!Εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής μας έμειναν «όρθιες» με την στήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας, δεκάδες επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν, ενώ μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας διατηρήθηκε. Η Τράπεζα Ηπείρου συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση της οικονομίας της περιοχής μας.



Κερδοφορία 4,1 εκ. ευρώ
Κατά την κρίση του παρελθόντος, η κερδοφορία της Τράπεζας ανήλθε στο ποσό των 4,1 εκ. ευρώ, και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι με σκληρή δουλειά, πίστη στους συνεταίρους, ανθρώπινο πρόσωπο και συστηματική οργάνωση, μπορεί να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να αποτελεί συνοδοιπόρο κάθε Ηπειρώτη επενδυτή, καταθέτη, δανειολήπτη για κάθε του ανάγκη και ιδιαίτερα για την ασφάλεια των καταθέσεών του. Το εγγυάται και το απέδειξε η δραστήρια διοίκηση και η συνεπής διαχείριση των κεφαλαίων της Τράπεζας. Ο κ. Κων/νος Ζωνίδης, ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου, έχοντας πίσω του ενδεκαετή επιτυχημένη θητεία, απολαύει κύρους και εκτίμησης στους οικονομικούς και εμπορικούς κύκλους της Ηπείρου.

Ομιλία Κων/νου Ζωνίδη
«Η ανατροπή της ήδη διαμορφωμένης ολιγοπωλιακής κατάστασης στην τραπεζική αγορά και η ανάδειξη του υγιούς ανταγωνισμού, σήμερα, μπορεί να προέλθει μόνο από τις συνεταιριστικές Τράπεζες, η ύπαρξη των οποίων αποτελεί πλέον ζωτική αναγκαιότητα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και ιδίως της περιφέρειας. Αναλογισθείτε μόνο πόσοι και ποιοι θα έχουν άμεση πρόσβαση στο πιστωτικό σύστημα στο άμεσο μέλλον. Στην οικονομική καταιγίδα που ζούμε και θα ζούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, αποτέλεσε και θα αποτελεί χώρο προστασίας και στήριξης για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Ηπείρου».Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος κ. Ζωνίδης, μιλώντας στην τακτική 37η Γενική Συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο ξενοδοχείο «Grand Serai».Είναι επιτακτική ανάγκη –συνέχισε ο πρόεδρος- το σύνολο των Ηπειρωτών να στηρίξει την ύπαρξη και τη συνέχιση της πορείας της Συνεταιριστικής του Τράπεζας και πρόσθεσε: «Μια κοινωνία για να επιβιώσει κάτω από δύσκολες και σκληρές συνθήκες, πρέπει να είναι αλληλέγγυα και δυστυχώς οι τοπικοί φορείς δεν έχουν δείξει μέχρι σήμερα την αλληλεγγύη και τον πατριωτισμό που οφείλουν να δείξουν σε μία επιχείρηση της κοινωνικής οικονομίας, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ήπειρο και συνεχίζει να προσφέρει. Καλούμε όλους τους Ηπειρώτες, όπου και αν βρίσκονται και όλους τους φορείς της Ηπείρου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. να στηρίξουν την Τράπεζα αυτή. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο οι Ο.Τ.Α., να μην είναι αρωγοί της τοπικής οικονομίας και κατά συνέπεια της τοπικής κοινωνίας. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, οι τοπικοί φορείς όπως, Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι., Εκκλησία κ.λπ., να μην αποτελούν οργανικό τμήμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Μιας Τράπεζας που πέρασε όλες τις εξετάσεις και όλα τα τεστ από την Τράπεζα της Ελλάδος και τις εταιρίες αξιολόγησης».

Σειρά ενεργειών…
Καταλήγοντας ο κ. Ζωνίδης είπε ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και της αναδιοργάνωσης, κατά το παρελθόν έτος, το Δ.Σ. και η διεύθυνση της τράπεζας, προχώρησαν και στις εξής ενέργειες: 
• Στη βελτιστοποίηση του συστήματος μηχανογράφησης και των εσωτερικών διαδικασιών της Τράπεζας.
• Στη λειτουργία τραπεζικής θυρίδας στο Λούρο της Πρέβεζας.
• Σε έντονη δραστηριότητα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με την ενίσχυση ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, καθώς και κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων.

Ο Β. Τσουκανέλης
Για την σημερινή κατάσταση της Τράπεζας και τη μελλοντική της πορεία, μίλησε ο Γενικός Διευθυντής Βασίλης Τσουκανέλης: «Η Τράπεζα Ηπείρου ατένιζε στο τέλος του 2014 με τεράστια αισιοδοξία το μέλλον έχοντας καταρτίσει ένα φιλόδοξο αλλά απόλυτα εφικτό με τα δεδομένα του τότε προϋπολογισμό και έχοντας υποβάλλει στην Τράπεζα της Ελλάδος και μέσω αυτής στην ΕΚΤ επιχειρηματικό πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονταν η ενίσχυση των κεφαλαίων μας με αύξηση του κεφαλαίου κατά 5.000.000 ευρώ και έκδοση ομολογιακού δανείου κατά 5.000.000, η οποία οδηγούσε τους δείκτες μας πολύ πάνω από τα προαπαιτούμενα και αύξανε σημαντικά την ήδη υψηλή ρευστότητά μας, ώστε να συνεχίσουμε την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Τα γεγονότα που ακολούθησαν έχουν αλλάξει δραματικά τα δεδομένα και καταστήσει αδήριτη ανάγκη την στήριξη και των συνεταιριστικών τραπεζών όπως και του συνόλου του τραπεζικού συστήματος», τόνισε, μεταξύ άλλων. Και πρόσθεσε ότι «η τράπεζά μας και στην πρωτόγνωρη περίοδο των κλειστών τραπεζών ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και την ανταπόκριση συστημικών τραπεζών…».Ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας Εμμανουήλ Καπελλίδης –έμπειρος νομικός, ιδιαίτερα σε συνεταιριστικά θέματα- ανέφερε τα προς τροποποίηση άρθρα του Κανονισμού Λειτουργίας και έδωσε τις αναγκαίες διευκρινίσεις.Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγει η Αναστασία Γιογλή, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Η όλη διαδικασία άψογη.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: