Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Μελετάται η μείωση προστίμων του ΚΟΚ μέχρι και 50%

Μειώσεις σε πρόστιμα ορισμένων τροχαίων παραβάσεων ακόμα και κατά 50% καθώς και ευκολίες πληρωμής στην εξόφληση τους με δόσεις περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς το υπουργείο Μεταφορών.Τα υψηλά πρόστιμα καθώς και η αδυναμία πληρωμής τους λόγω της οικονομικής κρίσης ήταν το βασικό σκεπτικό για τις προτάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τα αρμόδια υπουργεία.Σε σχετικές εισηγήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η σκέψη για την αντικατάσταση της ποινής της αφαίρεσης των πινακίδων με κοινωφελή εργασία.



Όλες αυτές οι προτάσεις της ελαστικοποίησης των προστίμων αφορούν τις λεγόμενες απλές παραβάσεις, όπως η παράνομη στάθμευση.Αντίθετα δεν προβλέπεται να υπάρξει καμία αλλαγή στις παραβάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί επικίνδυνες και βασικές αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων. Παραβάσεις δηλαδή, όπως η παραβίαση ταχύτητας, του ερυθρού σηματοδότη, του STOP καθώς και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όλα αυτά αποτελούν προτάσεις καθώς αρμόδιο για τη σύνταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,των ποινών και του ύψους των προστίμων είναι το Υπουργείο Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: