Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Με ποιο σύστημα θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές του 2016 όσοι δεν πέτυχαν φέτος

Ρύθμιση για τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν μία θέση στα ΑΕΙ το 2016 οι απόφοιτοι που δεν θα τα καταφέρουν να εισαχθούν μετά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να κατατεθεί.Υπενθυμίζεται πως φέτος είναι η τελευταία χρονιά εισαγωγής με πανελλαδικές εξετάσεις σε 6 μαθήματα. Από το 2016, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα. Οσοι φετινοί απόφοιτοι δεν καταφέρουν να εισαχθούν ή επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους για μία καλύτερη σχολή το 2016 θα έχουν δύο επιλογές.



Οπως ορίζει το πολυνομοσχέδιο, «όποιοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015 μπορούν να διαγωνισθούν με το ανωτέρω σύστημα εισαγωγής κατά το σχολικό έτος 2015-2016».

Σε διαφορετική περίπτωση οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής.

Στην περίπτωση αυτή, οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ, ενώ οφείλουν να καταθέσουν εντός της προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στην Γ’ Λυκείου του 2015-16 ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: