Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΑΝΤ1: Προσπάθεια να βγει το δελτίο σήμερα στον αέρα

Μετά από τρεις συνεχόμενες μέρες χωρίς δελτία ειδήσεων, σήμερα Δευτέρα, ο ΑΝΤ1 θα κάνει προσπάθεια να βγάλει το κεντρικό δελτίο στον αέρα. Οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν ενημερωθεί ότι εργάζονται σήμερα κανονικά, ενώ, την ίδια στιγμή, η ΕΤΙΤΑ (Ένωση τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου. 



Οι συνδικαλιστικές ενώσεις, με διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρούν στο νέο κύμα απολύσεων που ανακοινώθηκε, αλλά και στο επόμενο που πιθανολογείται να γίνει αυτές τις μέρες. Το επόμενο διάστημα, μέχρι τις 10 Αυγούστου, είναι κρίσιμο καθώς αναμένονται και νέες απολύσεις που μπορεί να ξεπερνούν στο σύνολό τους τους 50 εργαζόμενους. 

Το μαζικό κύμα απολύσεων στο κανάλι ενισχύει τα σενάρια που θέλουν τον ΑΝΤ1 να καταθέτει πρόταση για ψυχαγωγικό σταθμό, κάτι που σημαίνει πως δεν θα έχει ανάγκη τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων, όσους απαιτεί ένας τηλεοπτικός σταθμός που έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. 

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλούν την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της, επισημαίνοντας ότι η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: