Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Δραματική παραδοχή Παππά στο Reuters: Οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά μόνο όταν υπάρξει συμφωνία

Η κυβέρνηση δεν θα εξέταζε ποτέ ένα «κούρεμα» στις καταθέσεις, υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, όπως μεταδίδει το Reuters.Την δραματική παραδοχή ότι οι τράπεζες θα ξανανοίξουν μόνο όταν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, έκανε ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας και ίσως ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν αμέσως μόλις υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, είπε ο κ. Παππάς σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το Reuters και μετέφερε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πολύ σύντομα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι το τραπεζικό σύστημα θα επιστρέψει στην ομαλότητα «την στιγμή που θα έχουμε ένα καθαρό αποτέλεσμα». 

Επαναλαμβανόντας ότι κατά την άποψή του το τραπεζικό σύστημα θα επιστρέψει στην κανονικότητα όταν επιτευχθεί συμφωνία, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν θα εξέταζε ποτέ ένα κούρεμα στις καταθέσεις των πολιτών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, οι συνομιλίες με τους δανειστές θα αρχίσουν αμέσως και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα υπάρξει συμφωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: