Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

"Θέρισε" νεοσύλλεκτους στο Ναύπλιο η γαστρεντερίτιδα! Πόσοι νοσηλεύονται


Κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2015, εμφανίσθηκε κρούσμα ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε στρατιώτη του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο. Η κατάσταση του στρατιώτη αντιμετωπίσθηκε άμεσα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου, πλην όμως τα κρούσματα κατά το Σαββατοκύριακο αυξήθηκαν, ο αριθμός των οποίων ανήλθε στα 26.


Τα περιστατικά αντιμετωπίσθηκαν τόσο από το προσωπικό του ΚΕΜΧ όσο και από τα Γενικά Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, όπου έγιναν οι απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας των στρατιωτών δεν είναι ανησυχητική.

Παράλληλα, στο ΚΕΜΧ μετέβη κλιμάκιο ιατρών από το 401 ΓΣΝΑ (παθολόγος και γαστρεντερολόγος) και υπάρχει ετοιμότητα, εφόσον απαιτηθεί, να γίνει άμεση διακομιδή των ασθενών στο 401 ΓΣΝΑ.

Οι στρατιώτες νοσηλεύονται στο αναρρωτήριο του Κέντρου και σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, τους χορηγείται φαρμακευτική αγωγή και ειδική δίαιτα, ενώ η κατάστασή τους βελτιώνεται συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: