Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Δημοσκόπηση: Διχασμένοι για την Ελλάδα οι Γερμανοί – Κερδισμένη η Μέρκελ

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη, για την Ελλάδα, κρίσιμη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής, η κοινή γνώμη της Γερμανίας εμφανίζεται χωρισμένη στα δυο. Το 49% ζητά να μην ψηφιστεί η συμφωνία και το 46% έχει αντίθετη άποψη! Θα είναι μια δύσκολη συνεδρίαση για την Άνγκελα Μέρκελ, όχι μόνο γιατί υπάρχουν πολλές φωνές από την αντιπολίτευση να μην "περάσει" η πρόταση να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για ένα νέο πακέτο στήριξης, αλλά και γιατί εισηγητής θα είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...



Η κοινή γνώμη της Γερμανίας είναι διχασμένη όσον αφορά στη νέα βοήθεια για την Ελλάδα και στο ως πρέπει να ψηφίσει η ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Deutschlandtrend που έγινε για λογαριασμό του πρώτο καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει την πρόταση, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 46%.

Στην ίδια έρευνα, το 85% πιστεύει ότι, παρά το νέο πακέτο βοήθειας, η Ελλάδα θα παραμείνει μακροπρόθεσμα εξαρτημένη από την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις το 11% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα προχωρήσει προς τα εμπρός.

Σε ό,τι αφορά την δύναμη των κομμάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) κερδίζουν μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση (2.7.2015) και φθάνουν στο 41%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 24%, όπως και η Αριστερά (Die Linke), η οποία περιορίζεται στο 9%, με τους Πράσινους να παραμένουν σταθεροί στο 11%, τους Φιλελεύθερους (FDP) να φθάνουν, κερδίζοντας μία μονάδα, στο 6% και τους ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), με νέα ηγεσία, να σημειώνουν απώλειες μίας μονάδας και να βρίσκονται στο 4%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: