Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μαντλίν: Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης που συγκλόνισε τον κόσμο

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν (Madeleine McCann), μετά την εύρεση μιας βαλίτσας κοντά στον αυτοκινητόδρομο της πόλη Wynarka στη Νότια Αυστραλία με ένα σκελετό ενός παιδιού.Σύμφωνα με την αστυνομία της Αυστραλίας, τα μέλη του σκελετού ανήκουν σ'ένα μικρό κοριτσι, γεγονός που αναζωπύρωσε τα σενάρια από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι πρόκειται για την χαμένη κόρη του Gerry και της Kate McCann. 



Το σενάριο αυτό, όμως, απομακρύνεται καθώς η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται χιλιάδες χλμ. μακριά από το τουριστικό θέρετρο Praia da Luz στην Πορτογαλία, όπου η μικρή Μαντλίν εθεάθη για τελευταία φορά, κατά τη διάρκεια διακοπών με τους γονείς της, πριν από 8 χρόνια.  

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες ανάμεσα δύο υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την ηλικία και την εμφάνιση των παιδιών. Τα μέλη του ανθρώπινου σώματος που βρέθηκαν στην βαλίτσα αποδεικνύουν ότι το κοριτσάκι, ηλικίας από 2- 4 ετών πέθανε το 2007, ενώ υπέστη βίαιο θάνατο και είχε ξανθά μαλλιά.
Πάντως, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας της Αυστραλίας δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι πρόκειται για την μικρή Μαντλίν, παρά μόνο κάποιες εικασίες. «Μέχρι να εξακριβωθεί η ταυτότητα του παιδιού, οφείλουμε να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα» είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.  


Σημειώνεται, επίσης, ότι το πτώμα του μικρού παιδιού βρέθηκε μαζί με λερωμένα ρούχα, μεταξύ αυτών ένα μαύρο φόρεμα, μπλουζάκια καθώς και σορτς. Η αστυνομία, πάντως, δήλωσε έκπληκτη από το γεγονός ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο αίτημα για εξαφάνιση παιδιού. 
Παράλληλα, οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται και σε ένα άλλο στοιχείο που έχει να κάνει με το ρούχο που κατασκευάστηκε στη Νέα Υόρκη πριν από εφτά χρόνια, και βρέθηκε κοντά στο πτώμα, από ένα μοτοσικλετιστή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: