Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Εκπρόσωπος Γιούνκερ: Θα χρειαστούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις για την πρώτη εκταμίευση

Και επίσημα άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, με τα τεχνικά κλιμάκια να βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μίνα Αντρέεβα.Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει νέες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να υπάρξει γρήγορη αποδέσμευση της δόσης από τον ESM.



Όπως είπε η συνέχιση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των δύο πλευρών. Σύμφωνα με την ίδια γίνεται πρόοδος βήμα-βήμα για την υλοποίηση του προγράμματος.

Σε ερώτηση αν στους επικεφαλής περιλαμβάνεται και η κυρία Βελκουλέσκου από το ΔΝΤ, η εκπρόσωπος του κυρίου Γιούνκερ είπε ότι όλοι οι επικεφαλής των ελεγκτών θα πρέπει να είναι μέχρι την Τετάρτη στην Αθήνα αλλά παράπεμψε για μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ουάσινγκτον.

Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αρχίζουν από αύριο σε παράλληλες ομάδες εργασίας. Επίσης επισήμαναν ότι οι ομάδες εργασίας θα έχουν στην ατζέντα τους δημοσιονομικά θέματα, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων, κ.λπ. Ταυτόχρονα, αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες του υπουργείου επισήμαναν ότι όσον αφορά στα δημοσιεύματα περί προαπαιτούμενων (prior actions), ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, ούτε στις δύο επιστολές προς τον ESM του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπάρχει η παραμικρή νύξη για τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: