Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Έσκασε βόμβα σε Ιταλία και Γαλλία: Γκρίλο, Λεπέν ζητούν δημοψηφίσματα

Ο χειρότερος φόβος της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και του Βερολίνου άρχισε να γίνεται πραγματικότητα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και λέγεται “Εξαγωγή δημοψηφισμάτων”.Ήδη στην Ιταλία ο ηγέτης του ”Κινήματος 5 Αστέρων”, Beppe Grillo ζήτησε δημοψήφισμα και μάλιστα ε πιο προωθημένο ερώτημα: Να να αποφασίσει ο ιταλικός λαός αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη ή να πάει σε εθνικό νόμισμα.“Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Τώρα οι Έλληνες αντιμετωπίζουν  ένα μέλλον με προοπτική. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία”, δήλωσε ο Grillo, ενώ και στην Γαλλία η εικόνα είναι η ίδια με την Μαρί Λεπέν να δηλώνει ενθουσιασμένη από την νίκη του “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα και ετοιμάζεται να θέσει το ζήτημα στην κορυφή της προεκλογικής της ατζέντας.

Ο Beppe Grillo ανακοίνωσε ότι ”πολύ σύντομα θα ζητήσει από το ιταλικό κοινοβούλιο να λάβει υπόψη  του την πρόταση για λαϊκή ετυμηγορία, μια πρόταση που βρίσκεται ακόμη στο προθάλαμο της Γερουσίας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δύναμη θα πρέπει να είναι στα χέρια των πολιτών και όχι των τραπεζών, ”η Ιταλία θα επιδιώξει να αποφασίσει ο λαός σχετικά με το ευρώ”.

Και συνέχισε τις πύρινες  δήλωσες του λέγοντας: ”Δεν είμαστε κατά της Ευρώπης, είμαστε υπέρ της κυριαρχίας της κάθε χώρας να αποφασίζει για το νόμισμα, την οικονομία , τη γεωργία, τη χρηματοδότηση της χώρας  και να τα καθορίζει αυτά με την ψήφο του. Θέλουμε να έρθει η πραγματική δημοκρατία στην Ευρώπη”.

«Όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη του λαού, εάν θέλουν, δηλαδή,  να ενταχθούν στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», είπε.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού Μ.Ρέντσι για στήριξη της Ελλάδας και το οποίο απεκρύβη από όλα τα ΜΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: