Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ξεκινά τον Οκτώβρη η Μεγάλη Παγκόσμια κατάρρευση…

Δύο γνωστοί οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα χτυπηθούν από μια γιγαντιαία οικονομική κρίση τον προσεχή Οκτώβριο.Ο Martin Armstrong είναι ένας αμφιλεγόμενος αναλυτής ο οποίος προέβλεψε σωστά το κραχ του 1987, στην κορυφή της ιαπωνικής αγοράς και πολλά άλλα γεγονότα της αγοράς … λίγο, πολύ ως και προς την ημέρα. Πολλοί παρατηρητές της αγοράς πιστεύουν ότι ο Armstrong είναι ένας από τους καλύτερους.



Αρκετοί άνθρωποι έχουν επισημάνει ότι ο Armstrong δεν προβλέπει ότι η κρίση θα γίνει αισθητή την 1η Οκτωβρίου, 2015. Αντίθετα, προβλέπει ότι η 1η του Οκτώβρη είναι ένα σημαντικό σημείο καμπής, αλλά ότι η κυβερνητική οικονομική κρίση ίσως δεν γίνει αισθητή μέχρι μερικούς μήνες αργότερα.

Ο Armstrong έχει προβλέψει εδώ και χρόνια ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα λιώσουν κάτω από μια κρίση αφερεγγυότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης που αρχίζει φέτος τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, ο Armstrong προβλέπει ότι ένας σημαντικός κύκλος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, μετατοπίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών από τον δημόσιο τομέα και τις κυβερνήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα.

Σε αντίθεση με άλλες «αρκούδες» που προβλέπουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι έτοιμη να καταρρεύσει, ο Armstrong προβλέπει ότι τεράστια ποσά κεφαλαίων θα προκύψουν από ομόλογα και το ευρώ σε αμερικανικά αποθέματα. Έτσι, ο ίδιος προβλέπει μια τεράστια θετική τάση στις αμερικανικές μετοχές.

Ο Edelson είναι ένας άλλος μαθητής της θεωρίας του κύκλου. Ο Edelson – μεγάλος οπαδός του Armstrong – έχει επίσης σπουδάσει δεκαετίες δεδομένων από το Ίδρυμα για τη Μελέτη των Κύκλων.

Ο Edelson προβλέπει ότι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην παγκόσμια ιστορία – συμπεριλαμβανομένης μια κατάρρευσης της κυβερνητικής φερεγγυότητας – θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη 2015 – την ίδια εβδομάδα με την πρόβλεψη του Άρμστρονγκ – όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί.

Ο Edelson πιστεύει επίσης ότι τεράστια ποσά επενδύσεων θα ρεύσουν από την Ευρωζώνη στην Αμερική, οδηγώντας τις αμερικανικές μετοχές σε άνοδο (σε αντίθεση με τον Armstrong, ο Edelson πιστεύει ότι τα ομόλογα των ΗΠΑ θα επωφεληθούν επίσης). Πιστεύει ότι η Ιαπωνία θα είναι το επόμενο ντόμινο για να πέσει … και ότι η χρεοκοπία της Ιαπωνίας θα οδηγήσει επίσης τις επενδύσεις στις ΗΠΑ ως ασφαλές καταφύγιο.

Με άλλα λόγια, τόσο ο Armstrong και ο Edelson πιστεύουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα εκτοξευθεί στα ύψη καθώς οι άλλοι θα καταρρέουν.

Αλλά για να είμαστε ξεκάθαροι και οι δύο πιστεύουν ότι η κατάρρευση του ντόμινο θα χτυπήσει τελικά τις ΗΠΑ και η Αμερική θα καταλήξει να αθετεί τα χρέη της – και θα πέσει στην οικονομική κρίση επίσης.

Είναι οι Armstrong και Edelson σωστοί, ή λάθος;

Δεν θα περάσει καιρός μέχρι να τεσταριστούν οι δημόσιες προβλέψεις τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: