Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η Σκότλαντ Γιαρντ έρχεται στην Ελλάδα για να βρει τον μικρό Μπεν

Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σύντομα ομάδα της Σκότλαντ Γιαρντ για να συνεχίσει τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν.Σύμφωνα με τον Independent οι αρμόδιοι ερευνητές πρόκειται να επικοινωνήσουν με ανθρώπους «που μπορεί να γνωρίζουν τι συνέβη».Ο διοικητής της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ, Τζον Κάζινς, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα και έπειτα από 24 χρόνια από την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν αρκετά ακόμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και ακόμα σημεία που χρήζουν διερεύνησης.



«Θα υπάρξουν περαιτέρω επισκέψεις στην Ελλάδα για να μιλήσουμε με ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύω ότι είναι σημαντικοί και έχουν γνώση όσων συνέβησαν», δήλωσε ο Κάζινς στον Independent.

Διευκρίνισε δε, ότι η αρμόδια ομάδα θα επιστρέψει στη χώρα τους ερχόμενους μήνες.
Υπενθυμίζεται πως ο μικρός Μπεν γεννήθηκε πριν 26 χρόνια και εξαφανίστηκε ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω. 

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις της υπόθεσης και θα στηρίξει πλήρως την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ για οτιδήποτε χρειαστεί.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Telegraph η βρετανική αστυνομία αποκάλυψε ότι ανέκρινε έναν κρατούμενο, ο οποίος σχετίζεται με οικογένεια Ρομά που εκτιμάται πως είχε εμπλακεί με την εξαφάνιση του Μπεν. Τα μέλη της οικογένειας αυτής, μάλιστα, ανακρίθηκαν από τους Βρετανούς αξιωματούχους.

«Αναγνωρίστηκαν έπειτα από 20 χρόνια από αρκετούς ανθρώπους ως οι υπεύθυνοι για την εξαφάνιση του Μπεν. Πρέπει να βρούμε την αλήθεια ώστε να διαπιστώσουμε αν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή (στην υπόθεση). Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες που είχαμε και μας έδωσαν τη δική τους εκδοχή. Είναι η πρώτη φορά που έγινε αυτό», δήλωσε ο Κάζινς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: