Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ο Βαρουφάκης έτοιμος για περίοδο οικονομικού πολέμου!

Στην πρωτοφανή παραδοχή ότι η Ελλάδα θα έχει χρήματα στα ΑΤΜ μόνο για το Σαββατοκύριακο και ίσως και για τη Δευτέρα, προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναλύοντας διεξοδικά το πως η χώρα προετοιμάζεται για περίοδο οικονομικού πολέμου."Αντέχουμε με τις τράπεζες το Σαββατοκύριακο, πιθανόν και τη Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά σε άλλη μια συνέντευξή του, αυτή τη φορά στη βρετανική Telegraph, η οποία μιλά για "σκηνικό πολιορκίας".Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι  μία ειδική πενταμελής επιτροπή από το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδας, τα σωματεία και τις τράπεζες εργάζεται πυρετωδώς σε μια ειδική «αίθουσα πολέμου» κοντά στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών, για τον καταμερισμό των πολύτιμων αποθεμάτων στις άμεσες προτεραιότητες.



"Καύσιμα για έξι μήνες, φάρμακα για τέσσερις" 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει αρκετά αποθέματα καυσίμων και φαρμακευτικών προμηθειών για να αντέξει μία μακρά πολιορκία, ενώ έχει προβλέψει επίσης έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των ζωτικών εισαγωγών τροφίμων. 

«Ευτυχώς έχουμε αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και αποθέματα φαρμακευτικών προϊόντων για τέσσερις» είπε ο κ. Βαρουφάκης στην Telegraph, ενώ η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα τρόφιμα έχουν εξαιρεθεί από το «πάγωμα» των εισαγωγών, επομένως σιτηρά, κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα, και άλλα τρόφιμα θα μπορούν λογικά να μπαίνουν ελεύθερα στη χώρα, αποτρέποντας έτσι μια πιθανή καταστροφή την ώρα που ξεκινά η υψηλή τουριστική περίοδος.

Απειλώντας εκ νέου τους ευρωπαίους εταίρους, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιμένει σε αδιέξοδο, επειδή θα χαθούν και τα δικά τους χρήματα», τόνιζε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ 

"Τρομοκράτες οι Ευρωπαίοι"

Σφοδρά πυρά κατά των ευρωπαίων εξαπολύει ο Γιάνης Βαρουφάκης που κατηγορεί την Ευρώπη για τρομοκρατία.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo ο υπουργός Οικονομικών λέει; «Αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει όνομα: τρομοκρατία. Αυτό που οι Βρυξέλλες και η Τρόικα θέλουν είναι το ''Ναι'', ώστε να εξευτελίσουν τους Ελληνες». «Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τη Δευτέρα θα υπάρχει συμφωνία είμαι απόλυτα σίγουρος. Η Ευρώπη χρειάζεται μία συμφωνία, η Ελλάδα τη χρειάζεται, οπότε θα την πετύχουμε», είπε στην ισπανική εφημερίδα. Αν επικρατήσει το «Ναι», θα έχουμε μία απόλυτα καταστροφική συμφωνία, συνέχισε, και ο εφιάλτης των διαπραγματεύσεων θα συνεχιστεί γιατί αυτή θα αφορά μόνο πέντε μήνες. Αν επικρατήσει το «Οχι» στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας θα έχει τα όπλα για καλύτερη διαπραγμάτευση.

«Μην με παρεξηγήσετε, με το ''Οχι'' δεν θα έχουμε σε καμία περίπτωση υπέροχη συμφωνία, αλλά δεν θα είναι τόσο κακή όσο αυτή που μας προτείνεται».

Ο ίδιος παρά τις ουρές στα ATM και την απειλή κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι την Τρίτη θα είναι ανοιχτές οι τράπεζες. «Θα ανοίξουν, πιστέψτε με. Οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης θέλουν το ''Ναι'', αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν το επιτύχουν, την επόμενη μέρα ο Μάριο Ντράγκι θα πατήσει το... κόκκινο κουμπί του ELA και οι τράπεζες θα ανοίξουν. Αν επικρατήσει το ''Οχι'', παρά τις απειλές, ο κ. Τσίπρας γρήγορα θα πάει στις Βρυξέλλες, θα πετύχει συμφωνία και οι τράπεζες επίσης θα ανοίξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: