Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Σοκ στην Κοιλάδα Αργολίδας - Ομολόγησε το φόνο


Το θέατρο της «διαβολικής χήρας» που έπαιξε ακόμη και στο «Τούνελ», κράτησε επτά ολόκληρους μήνες.Τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουλίου, η ίδια φέρεται να ομολόγησε μετά από περίπου 15 ώρες ανάκρισης, τη δολοφονία του Θανάση Λάμπρου 42 χρόνων, καπετάνιου σε κότερο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.Στη συνέχεια άρχισε πάλι το γνωστό της θέατρο εμπαίζοντας τους αστυνομικούς. Πήρε πίσω τα όσα ομολόγησε λέγοντας τους ότι δεν καταλάβαινε τι έλεγε, γιατί ήταν κουρασμένη... Κρατείται και αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα για τη δίωξή της.


Νωρίτερα, ψυχρή, σκληρή και χωρίς ίχνος μεταμέλειας περιέγραψε όλα όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014.

Η Δήμητρα Βούλγαρη- Λάμπρου ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το σύζυγο της, αλλά όλα έγιναν πάνω σε συμπλοκή στο σπίτι του οικογενειακού τους φίλου.

Εκείνο το μεσημέρι επέστρεψε σπίτι της από το Κρανίδι και δεν βρήκε εκεί το σύζυγο της. Ανησύχησε, όπως ισχυρίστηκε και τον αναζήτησε στο σπίτι του φίλου τους, που βρίσκεται κοντά στο δικό τους στην περιοχή της Κοιλάδας.

Σύμφωνα με την ομολογία της, όταν τον βρήκε ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι της. Τελευταία η σχέση τους ήταν πολύ κακή και τη ζήλευε παθολογικά. «Με όποιον άνδρα μιλούσα, πίστευε ότι ήταν και εραστής μου. Η κατάσταση ήταν αφόρητη. Έφτανε ακόμη και να με χτυπάει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Καυγάδισαν έντονα και κάποια στιγμή ο άνδρας της βρέθηκε με το όπλο του φίλου τους στα χέρια. Προσπάθησε να του το πάρει και όταν τα κατάφερε το έστρεψε, όπως λέει, στον κρόταφό της λέγοντας του ότι «αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ, θα το κάνω μόνη μου». Στη συμπλοκή που ακολούθησε δεν κατάλαβε, όπως ισχυρίζεται, πως «πρόεκυψε» η πρώτη σφαίρα που τον έπληξε στη θωρακική χώρα. Ο άνδρας της έπεσε στα γόνατα και χωρίς να το καταλάβει «προέκυψε» και δεύτερος πυροβολισμός στο κεφάλι.

Στην πορεία κάλυψε τα ίχνη της και έστησε σκηνικό αυτοκτονίας βάζοντας το περίστροφο στο χέρι του θανάσιμα τραυματισμένου συζύγου της.

Στη συνέχεια άρπαξε το τσαντάκι και το τηλέφωνο του που δεν το αποχωριζόταν ποτέ και τα άφησε σε πολυθρόνα του σπιτιού τους για να δείξει ότι κάτι ξαφνικό και σοβαρό τον απομάκρυνε από το σπίτι.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, είχαν βρει το DNA της στα νύχια του θύματος, γεγονός που μαρτυρούσε τη συμπλοκή τους. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία από τα εργαστήρια που επιβεβαιώνουν την ομολογία της.

«Λειτουργούσα σαν ρομπότ με μηχανικές κινήσεις και δεν θυμάμαι όσα ακολούθησαν» είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ομολογία της δεν υπάρχει εμπλοκή δεύτερου προσώπου στη δολοφονία του καπετάνιου και όλα έγιναν από την ίδια «πάνω σε μια κακιά στιγμή». Εκτιμάται, όμως, ότι δεν λέει όλη την αλήθεια και πιθανότατα καλύπτει κάποιο άλλο πρόσωπο που πρέπει να βρισκόταν στον ίδιο χώρο.

Την υπόθεση ερευνούσε προσεκτικά η Ασφάλεια Ναυπλίου σε συνεργασία τον τελευταίο καιρό και με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Αθήνας.


Η παράσταση της χήρας στο «Τούνελ»

Η «διαβολική χήρα» είχε εμφανιστεί δύο φορές στο στούντιο του «Τούνελ» για να αναζητήσει το σύζυγο της. Από την πρώτη στιγμή και με τις κατάλληλες ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη, φάνηκε η ψυχρότητα και η αδιαφορία της για το νεκρό σύζυγο της. Έλεγε πως ζει μόνο και μόνο για να δει τη σύλληψη και την τιμωρία των δολοφόνων του άνδρα της.

Όταν η δημοσιογράφος τη ρώτησε για την ταυτότητα που φορούσε στο λαιμό της με το όνομα του συζύγου της Θανάση, εκείνη απάντησε πως έτσι τον νιώθει κοντά της και της δίνει δύναμη να προχωρήσει στην έρευνα για τη δολοφονία του.

Στην τελευταία εκπομπή για τη σεζόν φιλοξενήθηκε πάλι στο στούντιο κατηγορώντας τους αστυνομικούς του Ναυπλίου ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και ζήτησε τη συμμετοχή και άλλων έμπειρων αστυνομικών από την Αθήνα. Όταν οι ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη έγιναν πιεστικές για τον τρόπο που βρέθηκαν στο σπίτι της το τσαντάκι και το κινητό του θύματος, έχασε τα λόγια της. Ήταν από τις λίγες φορές που ο λόγος της δεν είχε ροή και δεν έβρισκε άμεσα την απάντηση, όπως συνήθιζε.


Η επιστολή

Η υπόθεση είχε βαλτώσει στην αρχή από λανθασμένους χειρισμούς που έστρεφαν την ιστορία στην εκδοχή της αυτοχειρίας. Ήρθε στην επιφάνεια μετά από επιστολή που έστειλε στον Αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση η αδερφή του θύματος που ζητούσε βαθύτερη έρευνα και σύλληψη των δραστών. Όλοι ήταν πεπεισμένοι πλέον ότι ο άνθρωπος τους δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε.

Το γεγονός αναστάτωσε τη χήρα του καπετάνιου. Έγινε πιο φιλική με την οικογένεια του νεκρού συζύγου της και προσπαθούσε να τους πείσει ότι και η ίδια έκανε το παν για να φωτιστεί το σκοτάδι.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν πριν από λίγους μήνες στο σπίτι της ξημερώματα για να της ζητήσουν να τους ακολουθήσει στο τμήμα για κατάθεση μαζί με την κόρη της, αντέδρασε έντονα. Τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για τον τρόπο που της φέρονται. «Αντί να ψάχνετε τους δολοφόνους του άνδρα μου για να τους συλλάβετε, γυρνάτε συνεχώς γύρω από μένα λες και τον σκότωσα εγώ» τους έλεγε θρασύτατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: