Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Βόμβα» από Ν. Παππά: Λογικά τα σενάρια εκλογών, ασύμβατη η κοινή πορεία με τη συνεχή καταψήφιση

Αναζωπυρώνει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών το συντομότερο ο υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς. Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Παππάς  τονίζει ότι «είναι λογικό να αναπτύσσονται σενάρια εκλογών όταν τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία» και διαμηνύει σχεδόν προειδοποιητικά «μην περιμένετε λοιπόν να κοπάσουν».



Θέτει δε παράλληλα ως προτεραιότητα της κυβέρνησης «την ολοκλήρωση της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια της διαπραγμάτευσης, της εντολής και της αντοχής του λαού».

Ταυτόχρονα ο κ. Παππάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι αποτέλεσμα της επιδίωξης του κ. Τσίπρα, αλλά της συμπεριφοράς των διαφωνούντων.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση, όμως η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία» σημειώνει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: