Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Διάγγελμα Τσίπρα: Το θρίλερ με Καμμένο και Σαγιά

Μέχρι να αρχίσουν κάποιοι να "μιλούν" για το τι διακυβευόταν και για ποιο λόγο υπήρχε η καθυστέρηση, φήμες ήθελαν τον τον κ. Τσίπρα να πηγαίνει ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό διαψεύστηκε όσο γρήγορα δημοσιεύτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, μέχρι να φτάσουμε στο διάγγελμα υπέρ του δημοψηφίσματος και του όχι από τον πρωθυπουργό μεσολάβησε ένα θρίλερ.



Έως την τελευταία στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν πιέσεις από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρο Σαγιά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρώτος απειλούσε να παραιτηθεί αν ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την πρόταση Γιούνκερ και ο δεύτερος αν δεν ακύρωνε το δημοψήφισμα!

Επίσης, τα διλήμματα που υπήρχαν στο Μαξίμου ήταν είτε να πάρει ο πρωθυπουργός πίσω δημοψήφισμα και να ανοίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές ή αν δεν το κάνει να να δώσει εντολή να ψηφιστεί το ΝΑΙ, κάτι το οποίο όμως φαινόταν  αδύνατο γιατί αυτό αντιστοιχούσε στην υιοθέτηση της πρότασης των Θεσμών ή να κάνει το δημοψήφισμα ως έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: